Mittfältet

Dags att kolla in mittfältet nu. Även där tappar HBK en spelare, Hjalmar Öhagen, som väljer att flytta hem till Gästrikland (han kom från Sandviken till HBK) och Gelfe. Hjalle fick knappt spela under våren och valde att bli utlånad till Ängelholm där han inte heller gjorde så mycket väsen av sig. Känns som det är rätt val för Hjalle att flytta, trots att jag gillar hans löpvilja. Skulle få svårt att konkurrera om en plats på yttermittfältet. Hoppas han får det att funka bättre i Gelfe.


Men jag tycker inte att man i första hand behöver värva någon. T ex finns det rätt spännande unga yttermittfältare i Marcus Olsson, Joe Sise och nya Emil Salomonsson, tillsammans med Klubbens flygande holländare Alexander Prent är det Klubbens yttermittfältare..

Marcus gjorde en succésäsong förra året som var hans första år i Allsvenskan. Hans speed och teknik gjorde att han blev förstavalet som västermittfältare efter att Martin Fribrock lämnade i somras och behöll den platsen där efter.

Sise kommer från Snöstorp/Nyhem i somras och är en stor talang, har bl a provspelat med Milan. Han fick göra ett par inhopp i slutet av säsongen och ju t o m starta sista matchen mot Kalmar.

Salomonsson är då ny inför nästa säsong. Han kommer från Ängelholm och är en talang som flera allsvenska lag var intresserad av, men HBK drog det längsta strået, vilket visar HBK:s goda rykte bland talanger.

Prent fick inte den säsongen som man hade hoppas förra året. Han var ju det stora nyförvärvet förra året innan Anselmo kom. Fick starta i början innan han fick skadeproblem. Hans kan vara en av allsvenskans snabbaste spelare, trots att han inte är jättekort. Känns som han har stor potential, men det fattas lite självförtroende. Kan bli spännande om han får lite självförtroende och får vara skadefri.

Sedan finns ju Michael Görlitz som har spelat till höger på mittfältet sen han kom i somras, som egentligen är offensiv mittfältare. Görlitz fick en kanonstart i klubben när han i sin första match i allsvenskan, hemma mot Helsingborg, gjorde mål och blev matchens lirare. Har fortsatt så och har varit en av Klubbens bästa spelare under hösten. Kan bli riktigt viktig för HBK 2009 som spelfördelare.


Som offensiv mittfältare har Klubben även den lilla trollkarlen Anel Raskaj, som verkligen imponerade i sin debutsäsong förra året, en supertalang. Men han har några saker han behöver fila på om han ska bli en riktigt bra spelare. Framförallt skulle han kunna bli lite mindre bollkär. Har utvecklas mycket under säsongen och har makalös teknik.


Som defensiva mittfältare finns Andreas Johansson, Sebastian Johansson och Tim Sparv.
Ante G (Andreas) har som han alltid flyttat runt en hel del under säsongen, fast jag tror att han inte har varit målvakt. Är lite  förvånad över att han kom med i landslagets januariturné. Tycker att Ante är en aning ojämn. Ena stunden gör han något jättebra för att sedan i nästa situation tabba sig, men man kan inte ta ifrån honom att han är en riktig lagspelare som jobbar mycket i det tysta. Spelade ju som högerback i slutet av säsongen, men tycker att han är mer (central) mittfältare än back.

Seb(astian) är en riktig slitvarg som ger allt i alla situationer. Ganska skottvillig trots att han inte i alla lägen har det bästa skottet. Gillar verkligen hans kämparvilja.

Sparv fick inte den bästa starten under förra året när han fick körtelfeber under försäsongen. Kom inte tillbaka förrän i början av säsongen och blev utlånad under EM-uppehållet till hem till Finland. Var inte helt nöjd med situation när han kom tillbaka när inte fick spela och ville lånas ut eller säljas. Men i slutet av säsongen fick han spela och gjorde det bra. Han har ett bra spelsinne och utnyttjar sin längd i brytningar och sånt. Förhoppningsvis känner han sig laddad under våren inför U21-EM-matcherna på Örjan för sitt Finland och utvecklas.


Det var nog alla mittfältare och som sagt tycker jag att mittfältet ser bra ut som det gör. Imorgon kommer anfallare, men tills imorgon:


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0