Åter match på ny arena

Efter att i förra omgången för första gången spelat på nya "Gamla Ullevi" så är det då imorgon dags för premiär på den andra allsvenska arenan som är ny för i år, Swedbank Stadion i Malmö. Det är alltså bortamatch mot Malmö FF, en match som det tänkta att jag ska se live. Det ska bli intressant att se arena, som ska hålla så hög klass. Återstår och se vad jag tycker.


Den sena kvitteringen av GAIS senast sitter fortfarande i, den kändes så onödig. Den var förvisso rättvis, och det är något annat som inte kändes bra efter senast, spelet. Anfallsspelet var för dåligt, även om man hade bl a ett friläge av Görlitz förutom målet. Så det måste se bättre ut imorgon tror jag om HBK ska kunna ta poäng med sig hem.


Men det är en match mellan två lag som det går lite sådär för just nu. Inte heller MFF har rosat marknaden den senaste tiden, utan de har nästan fått en krisstämpel över sig, vilket jag förvisso är lite överdrivet. Men det finns ju inte många klubbar i Sverige som har större krav på sig en Malmö, där nästan år utan guld är bortkastade år. De ligger för tillfället poängen bakom HBK och har inte vunnit sedan den 10 maj, men spelat en hel del oavgjort, så snart kommer det nog en vinst och har vi otur så kommer den imorgon.


Så sagt så var det framförallt anfallsspelet som inte riktigt fungerade mot GAIS. Man kom inte till speciellt mycket chanser, utan fastnade mycket längre ner i plan. Sedan var man ju alldeles för passiva i andra halvlek då man mest försvarade sin ledning, vilket till slut då straffade sig. En skillnad är ju att det defensiva mittfältet inte var lika säkert som det har varit innan, då Sparv inte riktigt är i samma form som innan U21-EM och Anel känns en aning missplacerad, det gör att det inte vinner mittfältet på samma sätt som Ante och Sparv gjorde innan uppehållet, och det påverkar ju även anfallsspelet. Sedan måste jag säga att det är alldeles för mycket duttande i backlinjen när de vinner bollen. Istället för i vissa lägen då man tycker det är bättre att bara hitta någon lätt lösning och kanske bara slå bort bollen så ska man ofta hitta någon svårt passning, vilket ibland straffar sig. Sedan är det ibland för mycket bara tjonga upp bollen i backlinjen, men då ofta vid mer lugna situationer då jag hellre sett att de spelade upp ut med marken. Kan väl i vissa lägen vara eftersom man inte hittar några bra alternativ utmed marken, men samtidigt så är det ju väldigt sällan man kan låsa fast bollen där uppe ändå. Så imorgon vill jag se spel utmed marken och att de offensiva spelarna rör sig betydligt mer, annars blir det väldigt tufft imorgon.


Just nu känns ju morgondagens match verkligen som en mittenmatch, men som sagt bottenstriden är inte speciellt avlägsen, så det är två lag som verkligen kommer kämpa för att inte bli indragen i det så det kommer säkert att bli en tuff match.  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0