Dags för allsvenskt igen

Efter över en månads uppehåll pga U21-EM är det imorgon åter dags för HBK att spela en match i Allsvenskan. Det handlar om match mot IFK Göteborg på Örjans vall imorgon kväll kl 20.00. En match som man skulle kunna hoppas på en ganska bra publiksiffra, ja menar match i juli mot ett lag som IFK brukar ju dra rätt bra, men tyvärr är jag rädd att jag åter kommer bli besviken. Då kan man ju hoppas att spelet gör att man struntar i det, men det är jag inte säker på...


Våren var ju som det flesta vet en riktig berg-och-dalbana resultatmässigt, där det började riktigt dåligt, blev lysande, fick en stjärnsmäll och avslutade sådär halvbra. Frågan är i vilken form man är nu, för att man visade trots allt hyfsat spel i slutet av våren, speciellt sista innan uppehållet då man spelade ut Örebro, men man fick ju inte in bollen. Görlitz mål Örebro kan ha varit mycket viktigt, och sedan har man ju fått göra två mål i båda träningsmatcherna under uppehållet, så förhoppningsvis så har man lättare att hitta målet igen.


Men man möter ett lag som inte kan klaga på sin vår precis. IFK tappade ju inte en enda poäng på hemmaplan under våren t ex och har stått som serieledare under uppehållet. Frågan är om man kan hålla lika bra under hösten. Man har ju tappat Pontus Wernbloom och har fått Robin Söder långtidsskadad, men efter som det var flera spelare som gjorde bra ifrån sig i U21-EM så finns det chans att en fler försvinner. Söders skada gör också att man har lite dåligt med forwards. Det är i princip bara Tobias Hysén som är renodlad forward (om man nu kan räkna honom som renodlad förstås...) men framförallt Stefan Selakovic och Niklas Bärkroth (och skadade Daniel Alexandersson) kan ses som alternativ, därför kan det säkert bli något anfallsförvärv, eller så hittar man väl något underifrån. Men man ha ju som sagt Hysén, som jag är livrädd för imorgon med tanke på sin snabbhet, vilket inte är HBKs mittbackars starkaste sida precis. Kommer ihåg bortamatchen på Ullevi förra året då Hysén, och Söder, hade lekstuga på topp och IFK vann med 4-0, usch. 


Men det är inte bara IFK som har lite anfallsproblem, eftersom varken Joe Sise eller Anselmo kan spela imorgon så ser det lite tunt ut för HBK också, men förhoppningsvis är både tillbaka snart. Därför så tycker jag att Emir ska starta längst fram trots allt, även om han blandade och gav under våren. Det andra alternativet är Marcus Olsson, som har haft lite småproblem den senaste veckan, men han känns inte riktigt som en spelare man har ensam längst fram på topp, han är lite för tunn och har svårt att hålla fast bollen, och då tycker jag att Emir har en spelstil som passar bättre på den positionen. Sedan finns det ju frågetecken på Tim Sparv och hans axel, om han klarar att spela, men det verkar så, vilket känns väldigt skönt. Antagligen så är det väl Seb som han får jämte sig nu när Ante har försvunnet, och man inte har tagit in någon ny. Förutom Sparv och Marcus så har även Järdler haft det lite skadadeproblem, men precis som de två andra så verkar han kunna spela imorgon. Men jag skulle hellre se Texas på vänsterbacken, för Järdler såg sådär ut i innan uppehållet och det kändes som Texas vilja behövdes.


Just nu känns det gott att det sätter igång igen, men frågan är hur det känns imorgon kväll...?

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0