Femte raka oavgjorda matchen

I och med att jag själv var nere i Malmö igår, och var rätt trött när jag kom hem så orkade jag inte skriva någon vidare matchreferat igår. Hoppas ni har förståelse för det.

Men man kändes sig inte precis överlycklig efter matchen heller, även om man ändå kände en viss lättnad att Klubben lyckades hålla 0-0. För att det var under långa stunder spel mot ett mål, men det sista fattades för Malmö.

HBK ställde upp så här:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per "Texas" Johansson

Tim Sparv, Anel Raskaj

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Joe Sise

Men HBK började trots allt matchen ganska bra och tog initiativet de första minuterna. Men sedan började Malmö få igång sitt spel, och då hade HBK svårt att hänga med. Varje duell vann en Malmö-spelare, varje retur fick en Malmö-spelare tag på. Men man märkte också vilken oförmåga Malmö har att göra mål, och att det nog har satt sig lite i huvudet på dem för ibland kändes dem lite stressiga när de närmade sig mål. Men visst, HBK kom till någon chans då och då, och några var riktigt farliga faktiskt. Bl a var Sise bara några centimeter från att kunna tåa in ett låg inlägg, plus att Marcus Olsson kom också precis för sen att slå in den bara några meter längre bort. Tror HBK hade någon liknande chans till under första halvlek, men ni får ursäkta att jag inte kommer ihåg hundra matchen igår. Men man kände trots allt att det kändes skönt att man ändå hade 0-0 i halvtid och att allting kunde hända andra halvlek.

Tyvärr började inte andra halvlek så mycket bättre än första, utan det var MFF som styrde totalt, men bollen skulle inte bara in bakom Bahne. Fortfarande kunde HBK blixtra till ibland och borde nog ha haft en straff i början av andra efter en misstänkt hands av en MFF-spelare inne i straffområdet, men Stefan Johannesson friade. Men Malmö hade också en situation som nog borde ha varit straff, ser ut som om Emil tar bollen med handen och det blir ett jäkla liv, men även där friar Johannesson. Måste säga att Johannesson hade en hel del straffsituationer att fatta beslut på för HBK:arna föll lite då och då innanför straffområdet, men i de flesta lägen så kändes det som om man försträckte en hel del. Men när Görlitz blir nerdragen i slutet av matchen så tycker jag att det borde ha varit straff, men även då friar Johannesson. Så jag skulle säga att det blev 2-1 för HBK i lägen som borde ha blivit straff. Tror att det var i och med Görlitz nerdragning som Janne blir förbannad på Johannesson, så förbannad att Johannesson skickar upp honom på läktaren. Konstigt npg så är det efter det som HBK får en av sina bästa perioder under matchen och radar upp hörnor, men får alltså inte in bollen. Då hade man också byt in Emir istället för Sise. In kom också Prent mot Gus precis i slutet, men lyckas inte få till så mycket precis. Sedan får vi också se en allsvensk debut när Zvirre tvingas gå av plan i den sista tilläggsminuten med vad jag tror var ett sprucket ögonbryn och Markus Gustafson få kliva in, och spela alltså en minut. Inte den allsvenska debuten jag skulle drömma om precis. Men man håller ihop det och det blir alltså 0-0.

Usch, vad ska man göra åt offensiven alltså. Känns som om det nästan bara är Görlitz som skapar allting, och att de andra får till det ibland kanske. Hade lite större förhoppningar på  Sise igår, men samtidigt så har han ju bara gjort en halvlek mot Alet på två månader, så han kändes ganska ringrostig. Sedan var Marcus Olsson för klen och förlorade alla närkamper och Gus var för långsam måste jag säga igår. Defensiva mittfältet var inte heller hundra då Sparv inte kändes riktigt skärpt och Anel inte är gjord för den positionen alltså. Men kommer man sedan ner till backlinjen så får man väl säga att de ändå sköter sig bra, det är inte där problemet sitter. Jag menar HBK har ju bara släppt in 2 mål på 5 matcher. Kanske så var man lite för sega igår och Malmö-spelarna fick komma igenom lite för lätt men man släppte alltså inte in något mål. Det gjorde ju inte Bahne heller så kändes stabil, men inte behövde göra så många jätteräddningar.

Ska väl dela ut poängen också:

3 p: Magnus Bahne - gör åter en stabil match och får åter hålla nollan. Fick kanske inte göra lika många idioträddningar som mot IFK, men någon blev det.

2 p: Michael Görlitz - det är ju i princip bara honom det snurrar offensiven, vilket gör att han känns ganska ensam. Får inte lämna alltså.

1 p: Tomas Zvirgzdauskas - gör ytterligare en bra match och är väl den som vinner flest dueller.

Inför matchen mot Malmö nästa vecka på Örjan så hoppas jag att det händer något, för så här för det inte se ut. Skulle ju inte sitta fel med något nyförvärv...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"