Första spelaren klar från Espanyol

I onsdags skrevs avtalet mellan HBK och Espanyol på, och igår var den första spelaren från Espanyol på plats i Halmstad och tränade med HBK. Det handlar om den 21-årige mittfältare Mahamat Azrack-Yassine, med tre landskamper för Tchad. Men chansen att han är med redan mot Malmö på måndag är oerhört liten:

         "Vi får räkna med en liten startstrecka eftersom Espanyols spelare haft ledighet och han har därför inte varit i full träning på ett tag", säger Janne till hbk.se. Men han verkar ändå ha en del förhoppningar på honom:

         "Men det vi har sett av honom, bland annat under fredagens träning i Halmstad, innebär att han definitivt är en spelare som kan tillföra något hos oss"


Azrack är för bra för Espanyols B-lag, men håller inte för A-lagets startelva än. Och även om samarbete mellan HBK och Espanyol bara har funnit i några dagar så man haft koll på Azrack ett tag:

         "Ja, när samarbetet var på väg att sys ihop lämnade vi kravprofiler på vilken typ av spelare vi var intresserade av. Och efter som Ante då var på väg att lämna oss, Sebastian Johansson på väg att lånas ut och det var osäkert med Tim Sparv ville vi ha en balansspelare. Och då kom Espanyol direkt med Azrack som förslag", säger Janne i dagens Hallandsposten.


Azrack som faktiskt kom till Espanyol så sent som i förra månaden från franska AJ Auxerre, där han är fostrad i en av Frankrikes främsta fotbollsakademier, blir alltså direkt utlånad:

         "Men redan när han värvades var tanken att han omgående skulle lånas ut för att få speltid. Och nu blir det till oss han får utvecklas, även om väl först måste få lite tid att växa in i det, konstaterar Janne även i dagens Hallandsposten.

    

Till och börja med är det tänkt att Azrack ska spela i HBK resten av året. Efter det får man sedan se om det blir en fortsättning även över nästa säsong. Det verkar som om Azrack blir den enda som kommer till HBK i höst, även om man även diskuterade anfallare också enligt Hallandsposten:

         "Men Espanyol hade inga lämpliga av den typ som vi ville ha. Och det finns ju ingen anledning att stressa iväg eftersom båda parter är angelägna om att det här ska bli riktigt bra."


Så det blir nog ingen offensiv spelare som jag hade hoppas på nu innan transferfönstret stänger, känns verkligen som om det är där HBK har problem just nu, särskilt om det verkar som om Sise är skadad igen. Men man ska inte gnälla allt för mycket, två mittfältare och ett samarbete med ett lag från en av världens bästa ligor är ju inte heller illa på en vecka.  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0