HBK + Espanyol = sant

Idag har HBK tecknat ett unikt samarbete tillsammans med den spanska klubben RCD Espanyol på två år till och börja med, men som fortsätter även efter det om ingen av parterna vill bryta det. Detta presenterades på en presskonferens i Barcelona idag och innebär att HBK får "låna" upp till tre spelare av Espanyol från steget under A-laget eller U-laget och sedan låta dem utvecklas och spela i HBK under minst ett år. Men av sociala skäl har man också kommit fram till att man ska låta minst två spelare i taget få chansen spela i HBK, dels för att spanjor ofta är lite sämre på engelska men även får det blir lättare för dem att trivas på det viset.


"Det är revolutionerande - ett nytt sätt att jobba på. Och eftersom det är vi som väljer bland de spelare som Espanyol förklarar är tillgängliga har vi ju inget att förlora", säger en entusiastiskt Janne till Hallandsposten. Han menar också på att:


"Det svåra idag, för att inte säga omöjliga, är att med våra små resurser komma åt de riktigt bra spelarna"


Men det förändrar inget hur man jobbar nationellt enligt Janne:


"Vi ska naturligtvis även i fortsättningen leta talanger bland småklubbarna i närområdet. Men det räcker inte så nu har också vi möjlighet att nå blivande storspelare utan att behöva lägga ut några enorma pengar."


Första kontakten mellan klubbarna var i och med träningsmatchen mellan klubbarna i vintras. Espanyol sökte sedan satelittklubbar i de högsta divisioner ut i Europa, en i Grekland, en Storbritannien och en i Skandinavien. Och genom Espanyols agent Lennart Norgren på Sports International träffades sedan representanter för båda klubbarna i juni, där HBK efter presentationen, omgående anmälde sitt intresse. Och dag blev det alltså helt klart.


Så för tillfället är ordförande Ingmar Broström, Janne, Lasse Jacobsson och klubbdirektör Mikael Kaller ner i Barcelona och ska resa hem imorgon igen. Under tiden de har varit där nere så har man dels då skrivit på avtalet och kolla Espanyols organisation och nya arena, men också träffa på deras italienska tränare Mauricio Pochettino och titta på tänkbara spelare som man alltså inte kommer att kosta ett öre i övergången. Kanske hittar man några att ta med redan nu, skulle behövs några offensiva spelare ju, och lite spanskt i offensiven känns inte helt fel...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0