HBK kan faktiskt vinna

Har varit och sett HBKs B-lag möta LB07 i U21 Allsvenskan. Efter mycket möda och slit lyckades HBK till slut vinna med 1-0, och bevisa att HBK faktiskt kan vinna, i alla fall utanför Allsvenskan.


Man ställde upp med den startelvan(sätter U-spelarnas födelseår inom parantes):
Kalle Johnsson
Niclas Johnsson (-90), Johan Palm (-90), Markus Gustafson, Christian Järdler (K)
Jonas Gudni Saevarsson, Bujar Mazreku (-89)
Thomas Allerbrand (-90), Mahamat Azrack, Kujitum Bala (-90)
Ajsel Kujovic

Det kändes redan direkt att det är HBK som är det bättre laget, även om man inte kommer till så mycket utan mest till ströchanser. Men då får Ajsel iväg ett skott i ribban, som jag nästan tror ska spräcka den, men bollen studsar ut från målet. Sedan känns det som om HBK får lite mer i energi att anfalla med och kommer till ett par chanser, bl a kan Niclas Johnsson nästan gå från halvplan och ända till mål, men får inte in bollen. Istället står det 0-0 efter en om jag ska vara ärlig ganska seg halvlek.


Inför andra halvlek byter man ut Ajsel mot Eddie Andersson (-90). Känns att man då får in en anfallare som rör sig mer, men man tappar lite i styrka. Tycker HBK får lite mer spelövertag, men bara lite, och det är fortfarande rätt jämn måste jag säga. Är även HBK som kommer till lägen, men precis som i A-laget så vill bara bollen inte in. Men till slut efter en snygg prestation av Thomas Allerbrandt så kan han passa till Saevarsson som bara behöver stöta in bollen. Kul för Saevarsson, och man såg att HBK-spelarna blev lättade över att till slut få in bollen. Det blir också då slutresultatet, som mycket väl kunde ha blivit en ännu större seger för Klubben.


Det var som alltid kul att se de man inte vanligtvis ser i Allsvenskan, att få se spelare som inom något år kan vara ordinarie i A-laget. Johan Palm och Niclas Johnsson gör det bra i backlinjen. Palm tillsammans med Markus Gustafsson har i princip full koll på LB07 anfallare, och de har inte så många chanser idag heller. Niclas är också bra i defensiven, men fyller även på bra framåt och tog sig som sagt nästan hela vägen till mål i första halvlek. Sedan Kujtim Bala, Bujar Markazu och Thomas Allerbrand gör även de det bra på mittfältet då Bala och Allerbrand ofta tog sig fram på kanterna, och Balas snabbhet kan bli intressant, och Bujar kämpar och sliter på det defensiva mittfältet. Men Bujar liknar Anel mycket och känns trots allt precis som Anel lite missanpassad som defensiv mittfältare och kanske spelat på det offensiva mittfältet. Sedan Eddie Andersson som kommer in i halvtid försöker verkligen, och kommer till något läge, men sätter inte den. Det är väl annars som målskytt Eddie är mest känd. Sedan kommer Pehr Andersson (-90) och Joakim Wrele (-91) in i slutet, men hinner inte sätta något vidare avtryck.


Men de i alla fall jag var mest var intresserad att se var HBKs två nyförvärv, Saevarsson och Azrack. Saevarsson såg jag ju förvisso igår, men inte mer än i ett inhopp. Idag fick han spela hela matchen och fick kröna det med att göra segermålet, även om han inte låg bakom så mycket utan bara behövde sätta dit foten, men någon ska gör det med. Annars så är han ganska lika Seb i sin spelstil. Löper och sliter mycket, men han är snabbare än Seb och spelar nog lite smartare än var Seb. Tror han nog kommer att bli ordinarie ganska och bidrag med en hel del. Azrack fick ju spela som central offensiv mittfältare och gjorde väl det helt okej utan att göra några supersaker. Men märktes att han var lite ringrostig och inte riktigt hade matchpulsen i sig än, utan jag tror nog han behöva lite tag till innan är i toppform, men då kan han säkert bli intressant. Känns ju då mer som en playmaker än Saevarsson och kan då båda användas på det defensiva mittfältet och det offensiva.


Kul att fått sett HBK vinna en tävlingsmatch, det var ett tag sen jag gjorde det. Hoppas det smittar av sig på A-laget också, för det behövs...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0