Match mot makrillarna

Efter att ha mött ett Göteborgslag i måndags är det imorgon dags att möta nästa, den gången på bortaplan. Det är nämligen premiär för HBK på nya "Gamla Ullevi" när man möter GAIS där imorgon. Låter hoppas att GAIS-publiken håller sig lugna så att de inte stör grannarna...


HBK fick väl ändå en okej omstart i måndags. Det var ju en kul match där båda lagen stundtals bjöd på riktigt bra spel, även om det kanske var IFK som bjöd på lite mer. Men HBK hade trots allt några chanser som de kunde ha satt. Men man gick ju ändå hem med en känsla av att det var tack vare Bahnes spel man fick med sig en poäng, hoppas Bahne verkligen tar sig den insatsen.


GAIS fick inte en lika bra omstart då man förlorade mot Brommapojkarna med 1-0 på Grimsta. Man är nog inte så nöjd mer våren heller då man bara lyckades skrapa ihop 11 poäng på de 12 första matcherna. Detta gör att man i högsta grad är med i bottenstriden, och ligger t o m för tillfället under nerflyttningsstrecket. Fast det finns ju en spelare som man måste hålla koll på i GAIS, en spelare som jag tror är oerhört viktig om GAIS ska klättra. Jag talar såklart om Wanderson. Som delad skytteliga-ledare tillsammans med Tobias Hysén så gäller det verkligen att inte ge honom för mycket ytor.


Med bara ett mål på de sex senaste allsvenska matcherna så känns det som om det fortfarande är offensiven som är det största problemet. Inte blir det bättre nu när HBK i princip bara Emir som anfallare, och kanske Ajsel, när Anselmo och Joe Sise är skadade och Marcus Olsson är avstängd. Speciellt tufft är det för Anselmo som hade än värre skada en väntad. Han har en skada på ledbanden och är borta 6-8 veckor. Sise har jag ingen aning om när han kan väntas vara tillbaka, tycker verkligen synd om honom. Kanske är det läge och se sig om efter en till anfallare, för med både Anselmo och Sise borta ett tag till kanske ser det verkligen tunt ut i offensiven. Får bara inte hoppas att Görlitz försvinner, för då har jag svårt att se hur Klubben ska klara sig. Kan ju även bli oerhört tunt då det defensiva mittfältet, för det verkar som om även Sparv är på väg bort. Nu ser det förvisso ut som om han väntar med att lämna till efter säsongen, men ändå. Den klubb som det verkar som han ska skriva på för är holländska Groningen, som har representanter i Sverige i helgen för att ha ett möte med honom. Jag menar redan nu när Ante har försvunnit så känns det lite tungt, skulle Sparv också försvinna nu skulle det kännas riktigt tung, och om Görlitz också försvinner... ja, då hänger nog det allsvenska kontraktet på en skör tråd. Men tillbaka till morgondagens match, då jag tycker att backlinjen ska se ut som den gjorde i måndags. Även om IFK hade en del lägen så tyckte jag backlinjen skötte sig bra. De hade bra koll på Hysén i de flesta lägena och IFK gjorde ju trots allt inget mål. Längst bak var ju Bahne lysande, även om han kanske hade lite tur ibland. Imorgon så får vi verkligen hoppas att Bahne håller sig frisk, för det verkar som om det är Conny sitter på bänken eftersom Kalle är sjuk. Tänk att behöva se Conny komma in på planen igen, usch kommer ju ihåg senast han gjorde det...


Med tanke på att bottenstriden inte är allt för avlägsen så skulle det såklart vara gott med lite poäng imorgon, men GAIS är ingen lätt uppgift, och speciellt inte Wanderson, så jag tar absolut inte för givet.

Till sist fick jag precis reda på att även U-lagets Kujtim Bala finns med i truppen tills imorgon. Bala såg jag med B-laget i torsdags och är en kantspelare, kan spela både som yttermittfältare och som ytterback.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0