Saevarsson klar!

"En spännande spelare i rätt ålder som har de egenskaper som en bra balansspelare ska ha. Framför allt är han fotbollssmart, vilket inte är lätt att hitta i dag så jag räknar med att han snabbt ska kliva in i laget"


Ja, såhär säger Janne till Hallandsposten då äntligen HBKs första sommarvärvning klar, vilket såklart känns riktigt gott. Inte helt överraskande är det den isländske landslagsmannen (6 landskamper, 2 mål) Jonas Gudni Saevarsson som han pratar om. som har skrivet på för Klubben, ett kontrakt som gäller fram till 2012. Han ska ha kostat HBK någonstans mellan 2-3 miljoner att lösa från sin isländska klubb KR Reykjavik, där han förövrigt var lagkapten. Jonas är 25 år och är väl tänkte som en direkt ersättare för Ante och Seb som defensiv mittfältare.


Som ni kanske vet så har HBK följt honom under några månader, har bl a varit på Island tre gånger för att se honom. Han gjorde ju också ett provspel här i Halmstad i början av sommaren.


"Så det känns som om vi har bra koll på honom. Vi har varit runt och tittat på spelare i fem länder och det här var det klara förstavalet bland de värvningar som var rimliga med HBK-mått mätt", säger Janne också i Hallandsposten och fortsätter:


"Enda frågetecknet är väl hur han står sig i den allsvenska konkurrensen eftersom den isländska ligan inte håller samma klass. Men som sagt, han är ju isländsk landslagsman och en av de bästa som är kvar på Island"


Känns såklart jättekul att man äntligen har fått in en ny defensiv mittfältare, och jag hoppas Janne har rätt när han säger att han tror att han kommer komma in i laget snabbt. Skulle till och med hoppas att han är med mot Malmö, även om han inte kommer att ansluta i truppen förrän på fredag. Det p g a att han ska spela sin sista match för Reykjavik i Europa League på torsdag innan han lämnar.  


Hoppas nu inte han är den ända man har tänkte att ta in innan fönstret stänger på söndag, utan att man tar in någon offensiv spelare också, för det tror jag behövs. Har också hört rykten om att man ska värva en till, men vet inte var eller vem, så vi för väl se, och hoppas...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0