Såg B-laget idag

Var på Örjan tidigare i eftermiddags och såg HBK möta Kalmar i U21-allsvenskan, mest för att det vore kul att se lite spelare som knackar på dörren underifrån.


Man ställde upp med den startelvan(sätter U-spelarnas födelseår inom parantes):

Viktor Kristiansson (-91)

Emil Jensen, Pehr Andersson (-90), Markus Gustafson, Christian Järdler

Sebastian Johansson, Joakim Wrele (-91)

Markus Johansson (-91), Bujar Mazreku (-89), Kujtim Bala (-90)

Marcus Olsson


Matchen i säg var väl igen jättehit så jag tar det ganska fort. HBK började matchen bäst och fick igång lite spel, men efter cirka en kvart kan Daryl Smylie i Kalmar efter lite klapp-klappspel drämma in ledningsmålet i krysset bakom Viktor Kristiansson. I och med det målet fick Kalmar mer och säga till om. Inte blev det bättre när Markus Gustafson efter ungefär en halvtimma drar på sig sitt andra gula kort och HBK får fortsätta matchen med en man mindre och man flyttade ner Jocke Wrele som mittback. Ska väl sägas att det nog var rätt beslut av domaren vid båda de gula korten Markus får. Och som om det inte var klart där så lyckas Kalmar göra ytterligare ett mål innan paus, åter Daryl Smylie, vilket gjorde att matchen kändes lite avgjord redan i paus. Kalmar var trots allt det bättre laget i första halvlek och ledde rättvist.


Inför andra byter Kujtim Bala och Christian Järdler plats på vänsterkanten. Men Kalmar fortsätter att styra och HBK kommer ingenvart. Daryl Smylie kommer fri med Viktor Kristiansson, men sätter bollen i stolpen. Efter 5-10 minuter av andra halvlek tvingas Marcus Olsson stiga av planen med en mindre skada tror jag, Marcus Antonsson (-91) kommer in. Såg inte riktigt vad som hände med Marcus O, men jag misstänker att det var något med knäet. Ungefär fem minuter senare kommer 3-0. Jag missade målet helt, men de ska ha varit Smylie igen. Bara minuten senare byter Markus Johansson och Christian Järdler med Thomas Allerbrand och Eddie Andersson (båda -90). Känns som om de som kommer in får fart på spelet och de sista 10-15 minuterna är HBKs, även om man inte kommer närmare än en boll i gaveln av Marcus Antonsson. Så matchen slutar 3-0, vilket såklart inte är så roligt.


Tänkte eftersom de var ganska många av spelarna som man inte ser vanligtvis på Örjan säga lite om varje spelare:


Viktor Kristiansson

Det första man tänker på är att han är ganska kort för att vara målvakt, men det kompenserar nog mycket genom snabba reflexer. Tycker inte Viktor ska ta på sig målet precis, inte de jag såg i alla fall... Kändes länge som om han inte fick visa vad han kunde, men fick göra några bra räddningar i slutet vilket han säkert tyckte var skönt.


Emil Jensen

Vet inte om jag har sett så mycket av Emil egentligen sedan han kom tillbaka från skada, men han fick spela hela matchen idag. Gjorde det väl helt okej, men han är väl fortfarande lite ringrostig tycker jag. Han slog lite felpassningar då och då, också finns väl inte riktigt den snabbhet han hade haft förut, men som sagt ok.


Pehr Andersson

Tycker ju trots allt att backlinjen ihop det ganska bra, också Pehr. Gjorde väl egentligen inga större misstag men det syntes att det var Markus Gustafson som är med i A-truppen. Fick ta lite mer ansvar när Markus blev utvisad och gjorde det helt okej.


Markus Gustafson

Kändes som om Markus verkligen ville visa vad han kan. Men tyvärr så gick han in lite väl hårt, och blev alltså utvisad. Innan dess tyckte jag han gjorde det bra, men man ska ju inte gå in som han gjorde när man redan har ett gult kort.


Christian Järdler

Tyckte Järdler blandade och gav idag. Gjorde några riktigt bra bollar, och några lite sämre. Började som vänsterback, men gick alltså upp som vänstermittfältare i andra halvlek.


Sebastian Johansson

Seb slet på som vanligt tyckte jag, var väl nästan den av A-spelarna som gjorde bäst ifrån sig. Blir ju lite konstigt när Markus Gustafson blir utvisad och man går över till ett mer rakt fyramannamittfält.


Joakim Wrele

Jocke tyckte jag ser spännande ut, inte bara för att vi är gamla klasskamrater. En klok spelare som spelar enkelt, men också kan göra något snyggt. Tycker det är synd att han måste gå ner som mittback. Han löser förvisso det kanon, men känns mer som en defensiv mittfältare.


Marcus Johansson

Tycker Markus fick lite dåligt med bollar i början, men de kom. En småteknisk spelare som lurade sin motståndare både ut och in ett par gånger, men körde också fast en del. Trots att det nog tekniken han vill använda så är hans styrka lika användbar, är ingen kort sprinter som vissa yttermittfältare.


Bujar Mazreku

En spelare som alltid vill ha bollen och försöker gärna ta sig fram på egen hand, men tappar ganska ofta bollen. Så visst är det bra med en spelare som vill ha bollen, men man ska även kunna spela den vidare.


Kujtim Bala

Är mer en liten kvick ytter som idag fick spela på mittfältet och i backlinjen. Gjorde det ganska bra även om det inte hända så mycket offensivt. Trots att han inte är så stor så ger han sig in i duellerna.


Marcus Olsson

Försökte verkligen under den tiden han var inne, men inte heller han fick så mycket uträttat offensivt. Nu är han förvisso avstängd mot GAIS men hoppas ändå det inte var så allvarligt med honom, tror inte det heller.


Inhopparna: Markus Antonsson, Eddie Andersson och Thomas Allerbrand  

Kom in med lite ny energi och fick igång lite anfallsspel, men kom inte till så många avslut.


Till sist vill jag bara kommentera en sak som jag fastnade på under matchen. Jag var inte alltid hundra fokuserad på själv spelet, utan bl a så fastnade jag för en liten grupp på fyra personer, blev sedan fem, längst ner på huvudläktaren. Den jag först reagerade på var en ung, lite färgade kille, typiskt brasilianskt brun, som håll på med sin luva och hade lite svårt att bara sitta still. Där var också en lite grövre färgade kvinna, kan ha varit flickvän eller mamma till honom eller något, tror i alla fall de relaterade till varandra. Där var även annan kille, ungefär lika gammal som den andra men ljus och såg mer europeisk ut. Men sedan var det också en lite mer välklädd cirka 40-årig man, som såg typisk svensk ut. Sedan kom det en till lite mer välklädd man och hälsade på dem. Då hade det redan börjad snurra i mitt huvud. Kan detta vara några som HBK är intresserade av? Blickade ner på dem lite då och då, men kunde inte höra vad de sa. Tänkte de kunde ju lika väl vara vilka som helst, fast vem vet... Det enda jag hörde var att en av de lite mer välklädda männen sa till den andra "Han kan några engelska ord" och pekade på den ljusare yngre killen. Detta sätter såklart igång mina funderar ännu mer, när jag nu vet att de två killarna inte pratade svenska. Nu kanske jag bara gör en höna av en fjäder, och det kan ju också vara provspelare för Kalmar, men det kan också vara intressanta spelare för HBK, det återstår att se...     

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0