Serien vänder

Efter den mållösa matchen förra veckan i Malmö så är alltså hälften av matcherna i allsvenskan spelade, och det innebär att serien vänder, och HBK direkt ställs mot MFF igen. Efter den utspelning som Malmö trots allt stod för förra veckan är det med lite nervositet man går till Örjan imorgon, för klarar man sådan match till?


Ja, för det var inte mycket till anfallsspel man hade förutom den första kvarten senast och 5-10 minuter i slutet av matchen. Det som framförallt inte funkade var ju, som vanligt måste man säga, anfallsspelet där jag tyckte det var för dålig rörelse. Så sätt lite mer fart på bena imorgon, för där var Malmö betydligt bättre förra veckan.


Tror man vart väldigt besvikna i Malmö förra veckan att man inte lyckades vinna trots alla skott, men det var nog en blandning av otur och oförmåga att man inte fick in den. För jag tror det verkligen har satt sig i huvudet på Malmö-spelarna att man inte får in bollen och man börjar tänka lite för mycket när man kommer till läge, och då missar. Därför är det ju bra så länge de inte får göra mål, för om de får in en så kan det ju släppa och det blir värsta ketchupeffekten av det, vilket skulle vara illa.


Så nu har alltså halva allsvenskan avverkas, och Klubben har alltså möta alla lagen. HBK ligger ju inte riktigt där man hoppades inför säsongen, och man får väl säga att man nog inte är bättre än såhär, i alla fall inget topplag. Man har väl haft topparna som håller hög klass, men dalar är alldeles för dåliga, och man håller alldeles för ojämn nivå. Framförallt så är det ju anfallsspelet som inte har klickat, och man har gjort alldeles för lite mål den senaste tiden. När nu transferfönstret stänger så verkar det ju som om man får klara sig med de offensiva spelarna som man har sedan innan. Och med Anselmo borta några veckor till och Sise som aldrig verkar bli riktigt frisk så ser det ju tunt ut på forwardssidan, vilket oroar mig en del, saknas någon längst fram som sätter bollarna. Kommer man sedan till det offensiva mittfältet som är det Görlitz som står för väldigt mycket och det saknas några riktigt bra på kanterna utanför honom. Blir nog bättre om Anel får ta steget upp tror jag, han kan ju hålla i bollen en del i alla fall, för Marcus och Gus var så sådär ut förra veckan. Marcus är ju snabb, men flyger som en vante i närkamperna. Gus är väl hyfsad i närkampsspelet, men är då för långsam. Förutom dessa saknas det bra alternativ tycker jag. Däremot så ska ju det defensiva mittfältet bli lite intressant nu med två nya spelare, varav Saevarsson är med i truppen imorgon. Kan det bli lika bra som Ante och Sparv var innan U21-EM så kan det ju även hjälpa offensiven på rätt håll.


Så det mest intressant imorgon är kanske om Saevarsson får spela något imorgon, mest troligt som inhoppare i så fall tror jag. Annars är det väl bara att kämpa och kämpa, för det blir ingen enkel match imorgon, det kan jag lova.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0