Skön poäng i omstarten

Med mycket tur, och lite skicklighet, så lyckades HBK klara 0-0 hemma på Örjans vall mot IFK Göteborg. För att det är så man får se det, att man ska vara glad över att fått med sig en poäng, även om det kunde ha sett betydligt mycket värre ut.


HBK ställde upp med denna startelva:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per "Texas" Johansson

Tim Sparv, Anel Raskaj

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Emir Kujovic

Marcus Olsson


Redan när matchen körde igång så kände man vilket av laget som ledde Allsvenskan och hade mest självförtroende. Men jag tyckte ändå att HBK startade matchen helt okej, även om det då var IFK så hade spelet. Man kom även till en del lägen i IFK, framförallt Tomas Olsson fick avlossa några skott, med blandad kvalitet. Men ingen letade sig in för var inte Bahne i vägen så var någon annan det, men det kändes ändå som om det kunde smälla när som helst. Fast jag tyckte att man hade ganska bra koll på den kanske farligaste spelaren i IFK, Tobias Hysén, förutom vid något läge, som då direkt kändes farligt. Även HBK letade sig upp i några lägen, bl a hade Görlitz ett par skott som IFKs målvakt Kim Christensen med viss möda klarade av. Det kändes sådär redan innan matchen med Marcus Olsson på topp och Emir till vänster och det funkade inte heller hundra under matchen, då Marcus flög som en vante så fort han kom i kontakt med någon och Emir inte kom någon vart på sin kant, och där kändes det rätt när dessa två bytte plats i mitten av första halvlek. Det blev väl ändå en förbättring då också, även om det kanske inte ändra så jättemycket. Det var fortsatt IFK som hade kommandot, och det kändes ända ganska okej att det stod 0-0 i halvtid.


IFK fortsatte väl att ha kommandot i början av andra halvlek, men jag tyckte att HBK fick lite mer att säga till om ju längre halvleken led. Men det var fortfarande IFK så kom till de flesta riktigt farliga chanserna, men problem var bara det att Magnus Bahne gjorde idioträddning efter idioträddning, blandad med lite tur då och det kändes som om det bara inte skulle bli mål bakom Bahne. Men tyvärr ville bollen inte in på andra sidan heller, även om Christensen i IFK hade det lite lugnare vad det var i på andra sidan. Även det kändes som om HBK kanske fick lite mer att säga till om i början av halvleken så började det mer och mer boll för i IFK efter 70-75 minuter då HBK:arna började bli trötta och de sista tio minuterarna så kändes det verkligen som om ett mål för IFK låg i luften då HBK:arna nästan satt i knäet på Bahne, men man lyckades hålla undan och få med sig en poäng genom 0-0.


Bakåt tycker jag det funkade helt okej för det mesta, var väl några tillfällen då IFK-spelare fick komma lite för ensamma, t ex Hysén i slutet av matchen på han får stå helt ensam i bortre delen av straffområdet måtta, och HBK och Bahne med lite tur kan hindra bollen av hamna i mål. Märktes också att man la lite mer tryck på Emils kant då han inte riktigt har den rutinen, men tycker ändå Emil löser det ganska bra. Tommy och Zvirre fick inte de problemen som jag var rädd för med Hysén utan jag tycker de löser det ganska bra, även Texas kämpar på sin kant. På det defensiva mittfältet ser det väl helt okej ut. Anel gör det ju helt okej, även om han inte riktigt känns som den perfekta defensiva mittfältaren, känns ju helt klart lite som en nödlösning, men funkar som sagt helt okej. Sparv kom inte upp i den klass han kan, även om han gör det bra tycker jag. Kan ha och göra med den skadade axeln och han inte riktigt vågar ge allt i duellerna. Offensivt så styrs ju mycket av Görlitz och det skulle helt klart vara tungt om han försvinner. Gus ute på sin kant tycker jag funkar helt okej, gillar Gus spel. Är bra på att vara med i anfallen. Sedan så var det väl inte helt rätt som sagt att börja med Emir som vänstermittfältare, utan han funkar ju bättre längre fram, även om han inte känns hundra som spets heller, det fattas en riktigt målskytt hos Klubben just nu. För inte heller Marcus är ju helt bra som sagt längst fram, utan är ju mer en ytter. Hoppas Sise och Anselmo kommer tillbaka snart, är lite dåligt med offensiva alternativ just nu.


Som vanligt så ska jag se lite poäng:

3 p: Magnus Bahne - räddade verkligen Klubben idag med flera tokräddningar, bollar som man inte förväntar sig att han sak rädda. Hoppas verkligen han tar med sig detta.

2 p: Michael Görlitz - Är verkligen den offensiva fältherren och mycket går genom honom, men har gör det ju så bra så varför skulle det inte göra det.

1 p: Tomas Zvirgzdauskas - Tycker Zvirre gör sig förtjänt av denna poäng, har ju varit ganska kritisk mot honom ibland, men idag håller han bra koll på Hysén.

Det var gott att man fick med sig en poäng och inte förlorar nu direkt efter uppehållet, för bottenstriden är tyvärr inte så avlägsen. Ett lag som är där nere är GAIS, som HBK möter i nästa omgång borta på söndagen. Inte heller den kommer att kunnas ta med en klackspark, utan det är en tuff match.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Lasse

Mycket bra och intressant sammanfattnign av matchen. Som alltid!

2009-07-08 @ 09:07:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0