Tavla ledde till förlust

Trots att Malmö åter var det bättre laget så lyckades HBK hålla 0-0 ganska länge. Men efter en dundertabbe kan Malmö göra 1-0, och sedan kommer även 2-0 och 3-0 i slutet och den förlustfria sviten är bruten.


HBK ställde upp såhär:

Magnus Bahne

Mikael Rosén, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per "Texas" Johansson

Tim Sparv, Anel Raskaj

Emil Salomonsson, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Emir Kujovic


Början av matchen var ganska trevande, men tyckte ändå att det var Malmö var den som trots allt tog initiativet. Men precis som förra veckan så kommer man inte riktigt kommer ända fram, som tur är. Visst har HBK lite också, men det är inte mycket och allt går genom en man, Görlitz. Han försöker och har väl ett par skott, men som inte blir så vidare farliga. HBKs farligaste chans i första halvlek skulle jag nog anse att Sparv fick då han efter en klack av Anel för i väg ett hård pressat skott en bit utanför straffområdet som MFFs målvakt Johan Dahlin med stor möda får till hörna. Malmö hade väl fler då. Bl a hade Daniel Larsson ett par lägen, och man måste säga att det är tur att hans skott inte är bättre med den snabbheten. Men det stod 0-0 i halvlek.


Inför andra halvlek så hoppades man att HBK skulle göra något byte för att få igång spelet, men inte. Men HBK för lite press de första minuterarna, men lyckas inte få till mer än ett par hörnor. Istället så är det då Malmö som tar över igen, och skapar en del, men lyckas inte ställa till så mycket. Men de behövde det inte heller, för man får 1-0 till skänks. Det är Bahne som ganska ostörd ska fånga en hög boll, men fumlar och tappar bollen till MFFs Jiloan Hamad som enkelt kan chippa in 1-0. Vad är det som händer med Bahne ibland? Går från jättestabil till att då göra jättetabbar, väldigt märkligt. Och kändes det tungt redan innan målet så blir det ju inte bättre av att man ger Malmö ett mål precis. Man försöker väl i HBK och kommer till några lägen, men ingen boll går i mål. Istället kan inhopparen Agon Mahmeti för efter att Tommy halkat i straffområdet enkelt göra 2-0, och bara någon minut senare göra 3-0 lika enkelt och matchen var klar. Så efter fem raka oavgjorda så förlorar man alltså, oerhört tungt såklart.


Vad är det som är fel då? Gissa tre gånger! Dålig rörelse, ingen riktig spelidé, allt skapas av Görlitz. Behöver jag skriva något annat? Istället jag fokusera på debutanten idag, Jonas Gudni Saevarsson. Han hinner förvisso inte göra så mycket på sitt inhopp. Sedan så har han bara varit i Halmstad i två dagar och är ju inte van vid en liga som trots allt är så bra som Allsvenskan, men han kan kanske bli viktig när han kommer in i spelet. Verkar hyfsad snabb och löpvillig, och är nog en spelare som har mycket ledarförmåga i sig, och kan bli en fältherre så småningom. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, hade stora förhoppningar på Prent också, men det har ju inte precis infrias, så vi får väl se.


Ska i alla fall ge poäng:


3 p: Michael Görlitz - det är som sagt runt honom allt vad anfallsspel snurrar och det är inget att snacka om att han är bra, men det går inte ensam.


2 p: Anel Raskaj - Anel kämpar och sliter och gör vad han kan, men han är ingen defensiv mittfältare. Hoppas han får ta ett steg upp snart.


1 p: Tim Sparv - även om Sparv känns ganska oinspirerad så vinner han trots allt lite boll. Men han var helt klart bättre innan uppehållet.


Nu är det bara att ladda om inför BP på söndag borta, för den känns ju inte heller som om någon vidare lätt match, kan ju bara hoppas det är gräs man kommer att få spela på i alla fall. Och det är ju ett några dagar kvar innan transferfönstret stänger, så man kan ju alltid hoppas på något...  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Johan

Förbannad?

2009-07-28 @ 10:51:04
URL: http://www.lifeandcrimes.bloggsida.se
Postat av: Svar till Johan

Nä, mer besviken. Men det är klart man blev lite arg precis när det hände.

2009-07-28 @ 21:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0