Väntad enkel seger för Klubben

Såg ganska småtrevlig match på Alevallen innan idag då HBK gästade Alet. Det var en ganska avspänd match där HBK lyckades vinna med 7-0. Tycker matcher som dessa faktiskt är en väldigt bra idé för båda lagen. För HBK ger det ju bättre än en vanlig träning, och för Alets spelare är det ju en väldigt inspirerande att möta ett allsvenskt lag och se hur bra man kan stå upp.


Speciellt kul var det nog för Alet att HBK ställde upp med ett ordinarie lag som såg ut såhär:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per "Texas" Johansson

Tim Sparv, Anel Raskaj

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Joe Sise


Missade den första minuten, men jag antar att hela matchen såg likadan ut, att HBK styrde spel totalt och att Alet kom över halva plan någon gång ibland. Men måste ändå säga att Alet gör det rätt bra och kan verkligen spela fotboll, men det är ju ändå några divisioner emellan laget, vilket trots allt syntes. Ett tydligt tecken på det var första målet då Alets målvakt tappar in ett inte speciellt hårt långskott av Görlitz. Då hade ändå gått en del av första halvlek och jag tror att Alet trots allt kände att det var med i matchen det stod 0-0, men det blev ju ganska tungt att jobba ikapp ett underläge. För der var som sagt HBK som hade allt spel och kom till läge efter läge, men jag tror det gick lite för lätt för HBK att komma till läge, som man blev lite övermodiga och var lite för egoistiskt i vissa lägen. Det gjorde nog också att man inte hade full fokus hela tiden. Men innan halvtid så hade HBK lyckas få in tre mål till, 2-0 genom Görlitz som kunde stöta in ett långt inlägg, 3-0 (dagens snyggast) efter en bicicleta av Sise och 4-0 fullbordade ett äkta hattrick för Görlitz.


Inför andra bytte Sise med Emir Kujovic och Bahne med Kalle Johnsson. Sedan byttes det lite då och då utan förvarning, jag var inte alltid med på det, men i alla fall först så bytte Sparv med Alexander Prent (Gus gick ner som defensiv mittfältare och Prent till höger), sedan efter cirka 60 minuter bytte Zvirre med Markus Gustafsson, Texas med Emil Jensen och Anel med lärlingen Bujar Marzeku, alla dessa byten rakt av. Detta innebär att förutom Anselmo så fick inte Ajsel Kujovic och Christian Järdler i A-laget spela. Andra såg då ungefär likadan ut som första och man lyckades alltså göra tre mål, 5-0 och 6-0 av Emir och 7-0 genom Prent. Kunde ha blivit betydligt fler mål med lite mer skärpa framför mål, så jag tror problem längst fram trots allt hänger lite kvar.


Men det var ändå en kul match och se, en av de få matcherna någonsin då jag har applåderat när HBKs motståndare gjorde något bra, men det är ju inte så ofta som man går på Halmstadderbyn som dessa heller.


Klivet för HBK från Alevallen idag till nästa match, på nya Swedbank Stadoin i Malmö, är ju ganska stor, och jag tror ju inte det på något viss kommer att gå lika lätt för HBK då. Ska troligtvis se matchen, som det verkar i alla fall. Har sett HBK spela i Malmö två gånger, 2005 och 2006, och båda gånger förlorade HBK med 2-1, så jag har inte den bästa statistiken nere i Malmö.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0