Alltså 1-0 till Kalmar

HBK förlorade alltså gårdagens träningsmatch borta mot Kalmar med 1-0.


Första halvlek ska det ha varit många chanser åt båda håll. Men det blev alltså bara ett mål. Det var efter cirka 25 minuter som Kalmars talangfulla ytterback Emin Nouri, som HBK ska ha haft ögonen på under hans tid i Öster, fick på en raket från ganska dålig vinkel som inte Bahne fick tag på. Även HBK hade lite chanser, bl a ska Görlitz ha missat två hyfsade lägen.


I halvtid gjorde HBK två byten, Ajsel och Prent fick gå ut och Andreas Johansson och Anel  Raskaj kom in. Ante tog över Ajsels plats som defensiv mittfältare och Anel gick in som central mittfältare och flyttade ut Görlitz till höger. Andra halvlek var väldigt jämn med färre chanser. Bästa läget ska Kalmar ha haft i slutet av matchen, men även Anel ska ha haft ett bra skott. HBK bytte in Anselmo istället för Emir efter cirka 70 minuter, men inte heller det gav någon kvittering utan det blev åter en uddamålsförlust.


Trots det tycker Janne att han fick en del besked, förvisso kanske inte alla positiva. Framför allt ska Kalmar ha fått lite för mycket yta mellan backlinjen och mittfältet innan paus. Det innebär att "experimentet" med Ajsel och Sebastian Johansson inte gick så jättebra. Jag menar Ajsel är ju inte snabbare som defensiv mittfältare än vad han är som anfallare. Allt som allt så tyckte Janne, enligt Hallandsposten, att det är " Inget att säga om. Sett över 90 minuter var Kalmar bättre än vi och det märktes att dom ligger före oss med tanke på att deras tävlingssäsongen startar några veckor tidigare". Är det inte fler än jag som tycker detta argumentet, om att den börjar spela tävlingsmatchen tidigare, börjar bli lite tjatigt. Visst de ska spela Supercupen (förra årets allsvenska segrare mot förra årets Svenska cupen segrare) mot IFK Göteborg om två veckor, så kanske är de lite förre, men inte så jättelångt förre tycker inte jag att de ska ligga. Förhoppningsvis är det sista gången man har hört denna bortförklaring.


Janne var ändå hyfsat positiv till försvaret, och Tommy och Zvirre i mittbackspar fick lite beröm. Beröm fick även Emil Salomonsson och Ante för sina insatser.


Nu väntar en resa ner till Italien för HBK för träningsläger i nästan en vecka. Där ska dem som jag skrev tidigare i veckan möta Serie B-laget AlbinoLeffe. Skulle vara kul med en seger...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0