Förlust i genrepet

HBK förlorade dagens match mot Bröndby med 1-0. Trots forcering i slutet fick man inte in bollen. Man ska ha varit stabila bakåt, men måste komma upp en nivå i anfallet för att kunna slåss i toppen i Allsvenskan. Tyvärr så låter detta alldeles för bekant, det har ju sett så ut hela försäsongen, och man slutar alltså så också.

HBK ska ha startat matchen piggt med bra inställning och bra passningsspel. Men Bröndby ska ha tagit över matchen efterhand. Trots det ska HBK fortsatt ha haft ett bra passningsspel när man hade bollen. Även Bahne ska ha spelat bra och gjort en del bra räddningar. Att Allsvenskan närmare sig märktes även eftersom man gick in tufft i närkamperna, vilket känns härligt. Det var i vilket fall mållöst i halvtid, en halvlek där Bröndby ska ha haft mest boll och HBK ska ha fått jag mycket, men det ska ändå känns tryggt, enligt Ante.

Andra halvlek ska HBK ha startat med mer tålamod och fick då ett ännu bättre passningsspel. Med det hjälpte inte utan i 63:a minuten kunde Mikkel Bischoff i Bröndby efter hörna göra 1‑0 till danskarna. I ett försök att kvittera byttes Joe Sise in på topp istället för Anselmo, och man hade även lite chanser att kvittera på, utan att lyckas.

Efter matchen ska Janne ha varit nöjd med helheten och att man jagar kvittering enda till slutsignalen. De ska ha varit små marginaler (en klassiker) som skilde Klubben från att göra ett eller två mål. Men man ska tempo nog i sig för att klara 90 minuter. Janne ger efter matchen beröm till mittbacksparet Tommy och Zvirre, defensiva mittfältarna Ante och Seb och Görlitz andra halvlek.

Nu är alltså alla träningsmatcher över, så nu är det bara att vänta med spänning på nästa helg då det äntligen börjar. Det har ju inte riktigt varit den försäsong som man har hoppas, och det ska sägas att jag faktiskt är lite nervös över hur det ska gå i år. Tycker inte riktigt har visat att man ska tillhöra toppen. Men som sagt har det bara varit försäsong, och det kan se helt annat ut i Allsvenskan. Det gäller bara att man för en bra start, så alla till Stockholm nästa söndag för att stötta Klubben...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!