Mardrömsmatch

HBK har idag tagit sig upp till Knalleland för att möta Elfsborg i Borås. Jag har faktiskt sett matchen, fick reda på att Elfsborg skulle sända den genom sin hemsida.

Missade första minuten av första halvlek, men kan inte tro att det hände så mycket under den tiden. Men det var Elfsborg som direkt tog tag i spelet i första halvlek, och släppte inte det på hela halvleken. Det tog inte heller lång tid innan första mål föll. På hörna får Anders Svensson pannan på bollen och 1-0 till Elfsborg efter bara 4 minuter, inte den bästa starten för Klubben. Elfsborg däremot tror jag får ordentligt med energi efter detta och fortsätter trumma på. HBK har väldigt svårt att få tag i bollen och får de tag på bollen så är Elfsborgsspelarna som iglar på dem och det blir mycket sämre passningar. HBK har verkligen tur att det bara står 1-0 i halvlek, Elfsborg har ett antal chanser och t o m en i mål. Men James Keene blås av för offside, vilket är korrekt enligt mig. James Keene som inte verkade vara på sitt bästa hur, blir förbannad flera gånger i första halvlek. Bl a så kastar han bollen på Zvirre en gång under halvleken efter att han har rivit ner honom i ett bra läge, Zvirre får även ett gult kort i situationen. Kändes välbehövligt när pausen kom.

Inför andra halvlek byter man ut Anselmo och tar in Christian Järdler. Järlder tar över vänstermittfältsplatsen och Marcus Olsson går upp på topp. Men det tar inte många minuter i andra halvlek innan Elfsborg gör sitt andra mål, kanske lite oskärpa i början av halvleken. Det är Daniel Mobeck som slår in bollen efter att Stefan Iszaghi slagit in ett lågt inlägg. Sedan fortsätter Elfsborgs dominans och Klubben får inte mycket att säga till om. Ju längre matchen gick, ju tröttare blev Klubben. Även 3-0 och 4-0 ramlade in under andra halvlek och jag känner inte för att skriva så mycket mer om andra halvlek, mer än att det såg riktigt tungt ut. Ska försöka ge lite betyg till de olika spelarna i Klubben istället:

Målvakt

Magnus Bahne                  2,0

Bahne gjorde väl trots att han släppte in fyra mål en okej match, kan inte ta på sig skulden för målen riktigt, även om 3-0-målet så lite konstigt. Gjorde ett par riktiga kanonräddningar som höger betyg lite.

Försvarare

Emil Salomonsson             3,0

Vilken kille! Den stora ljuspunkten i matchen för HBK. Gjorde det så svårt för Stefan Iszaghi i början av andra så han bytte kant, det är ett hyfsat betyg. Resolut i varje situation och positionssäker. Nu tror jag verkligen han har slagit sig in i startelvan.

Tomas Zvirgzdauskas      1,5

Zvirre var sådär idag, de kom igenom för mycket tycker jag. Sedan så tycker jag att Zvirre tjongar iväg bollen lite för ofta istället för att passa ut med marken.

Tommy Jönsson                1,5

Precis som Zvirre så gjorde han inte den bästa matchen idag. Man får inte släppa in fyra mål idag, det är inte acceptabelt. Var väl inte urusel precis, men kommit inte riktigt upp i rätt standard.

Per "Texas" Johansson

Texas försökte ute på sin kant, men tappade bollen alldeles för mycket och kom lite fel i markering ibland tror jag. Känns som om Järdler är lite före i dagsläget.

Defensiva mittfältare

Andreas Johansson          1,5

Ante kom inte alls upp i den standard han kan, och jag tror det var på det defensiva mittfältet man hade det svårast idag. Vet att han kan mycket bättre och var den som försökte göra något.

Sebastian Johansson         1,0

Sorry Seb, men det så inte speciellt bra ut idag tyckte jag. Tappar för mycket boll, är klumpig i närkamperna. Nä, här behövs det skärpa sig om man ska vara med i premiärelvan.

Offensiva mittfältare

Michael Görlitz                 2,5

Michi kommer också ifrån matchen med ett ganska bra betyg. Han var den som det kretsade runt när det hände något offensivt. Tyvärr fick han inte ut så mycket av det idag.

Anel Raskaj                       1,5

Anel hade en väldigt tuff match idag och var väldigt osynlig egentligen. Men det syns att han har mycket i sig, så jag är inte så orolig för honom, men idag stämde det inte riktigt.

Marcus Olsson                  2,0

Även Marcus försökte, och det så väl okej ut ibland. Men alldeles för långa stunder vara han osynlig, mycket beroende på att HBK inte kom upp till Elfsborg straffområde så ofta.

Anfallare

Anselmo                             1,0

Frågan är om Anselmo gjorde något riktigt bra under sin tid på planen. Märks att han inte klarar av att flytta bollen speciellt långt, utan han ska stå längst från och sätta bollen. I en match som idag när bollen knappt kommer upp till offensiva delen av banan så har han det tufft.

Avbytare

Christian Järdler              1,5

Såg väldigt pigg ut direkt när han kom in, men sedan var han nästan osynlig hela halvleken. Tror som sagt det trots allt blir han som tar vänsterbackplatsen för Texas, ser lite piggare ut.

Ska jag summera matchen så ska man nog bara glömma den. Visst, Elfsborg var riktigt bra, ingen tvekan om det, men man ska ändå inte förlora med fyra bollar. Tror faktiskt det hade lite med inställning att göra också. HBK har ju haft en ganska dålig kämpavilja i alla träningsmatcher jag har sett, och även i dag kändes det som om det var Elfsborg som ville mer i varje situation. Passningsspelet idag var inte heller bra, antagligen mycket p g a att Elfsborg hela matchen hade så hög press som de hade, vilket gav HBKaren en väldigt lite tid så fort de hade bollen.

Detta var inte kul alls. Förhoppningsvis ser det bättre ut på tisdag tror jag det är då man möta Gais.

Slutligen verkar Jesper Westerberg äntligen hittat ny klubbadress. Han återvänder hem till Landskrona, där han kom ifrån innan han kom till HBK.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!