Match mot Italiens Åshöjden

Just nu är HBK nere i Italien på träningsläger. Ska jag vara ärlig så vet jag inte var i Italien faktiskt, men imorgon ska de möta norritalienska AlbinoLeffe.


AlbinoLeffe är en sammanslagning av två klubbar från byarna Albino och Leffe som ligger utanför Bergamo. Klubben var med i slaget om en plats upp från Serie B till Serie A förra våren. På grund av att det är ett ganska speciellt lag, lite som en Åshöjden-saga, så hade SVTs Fotbollskväll ett inslag om dem förra våren, och jag rekommenderar er att se inslaget här. Det är som sägs där är ungefär det jag vet om klubben.


Men som ni kanske förstår så klarade inte AlbinoLeffe att ta sig upp till Serie A. I år ser det inte riktigt lika bra ut och laget ligger just nu på en niondeplats i Serie B.


Tycker verkligen att det är dags för Klubben att ta en seger imorgon. Det har blivit alldeles för många besvikelser under försäsongen för att det ska kännas helt bra, men med några segrar nu i slutet kan man ändå komma till den allsvenska premiären med bra självförtroende. Men Janne fortsätter att testa lite, även om större delen av startelvan kan se likadan ut i premiären som den imorgon. Så här ser startelvan ut imorgon:


Magnus Bahne

  

Emil Salomonsson (!!!)

Tomas Zvirgzdauskas

Tommy Jönsson

Per "Texas" Johansson

  

Andreas Johansson

Sebastian Johansson

  

Michael Görlitz

Anel Raskaj

Marcus Olsson

  

Anselmo

  

Bänken: Stefan Markovic, Emil Jensen, Markus Gustafson, Tim Sparv, Ajsel Kujovic, Emir Kujovic och Alexander Prent

  

Det mest förvånande i startelvan är helt klart Emil Salomonsson som högerback. Vet inte alls vad han har för erfarenheter av den positionen, om han provat på den i Ängelholm eller något, eller om Janne har sett något under försäsongen som gör att han tror att Emil kan funka där. Känns helt okej att Janne ett sånt test faktiskt. Resten av startelvan kan ju mycket väl vara den som startar mot AIK i premiären, och då kan man ju testa lite på en eller kanske två platser. Känns också som om det nästan ser tunnast ut på just högerbackplatsen faktiskt, Rosén har inte riktigt känns helt stabil de jag har sett av honom i år. Jag och en kompis hade faktiskt en idé om att låta Prent testa på att spela högerback, bara för att testa. Men att låta Emil testa funkar också bra.


Sedan på grund av att Kalle spelar med U-laget ,som också är med ner, mot Chievos U-lag som är det U-lagsmålvakten Stefan Markovic som sitter på bänken imorgon.


Nu har ju faktiskt Janne i princip tagit ut ett lag som till större delen kan starta i premiären, som nu hoppas jag verkligen att HBK vinner. Det skulle som sagt kunna betyda mycket...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0