Match mot svenska mästarna imorgon

Med bara en månad kvar till den allsvenska premiären möter HBK imorgon det första allsvenska laget för i år. Och det är inte vilka som helst heller, utan regerande svenska mästarna Kalmar FF, som ska mötas borta. Ett Kalmar som trots allt har tappat Allsvenskans två bästa målskyttar förra året, Patrik Ingelsten (19 mål) och Viktor Elm (15 mål, lika många som Anselmo). Men även tappar trotjänaren Patrik "Bagarn" Rosengren till Mjällby. Har väl egentligen inte värvat någon som håller riktigt samma klass som dessa i nuläget (vilket såklart är väldigt svårt) men ändå värvat smart och nyförvärven känns ändå ganska intressanta. Anfallarna Daniel Mendes (AIK) och Daryl Smylie (Ljungskile) är ju ändå ganska välbekanta, även mittfältaren Tobias Eriksson (Sundsvall) hade än han bra säsong förra året.


Kalmars försäsong har väl sätts lite si och så ut. Förlorade bl a matcherna mot Nordsjälland och ryska Krylla Sovetov under lägret i La Manga i början av februari, men har sedan fått upp farten och vunnit Trelleborg och tagit revansch på Krylla Sovetov t ex.  


Mer om Kalmar och de andra allsvenska lagen kommer när allsvenskan är riktigt nära.


Morgondagens match kommer verkligen visa vad HBK står. Försäsongen har väl trots allt inte sett ut riktigt som man hoppas, med förlusterna mot AB och Espanyol som de stora missräkningarna. Men om man skulle slå Kalmar så tror jag det skulle ge mycket inför säsongen. Janne fortsätter trots allt att snurra runt på spelare, det är 8 nya spelare sedan matchen mot Espanyol. Det är startelvan till imorgon:


Magnus Bahne

  

Mikael Rosén

Tomas Zvirgzdauskas

Tommy Jönsson

Christian Järdler

  

Ajsel Kujovic

Sebastian Johansson

  

Alexander Prent

Michael Görlitz

Emil Salomonsson

  

Emir Kujovic

  

Bänken: Kalle Johnsson, Per "Texas" Johansson, Andreas Johansson, Anel Raskaj och Anselmo

  

Det finns lite intressanta grejer med denna elva:

  • Ajsel som defensiv mittfältare är ju lite spännande. Han fick ju prova på denna position i B‑laget mot Värnamo och ska ha gjort det bra, så pass bra att de alltså prövar honom där även i A-laget.

  • Tommy och Zvirre spelar tillsammans som mittbackar en gång under försäsongen, och det var första matchen mot Falkenberg. De har varit småsaker med dem båda två, senast mot Espanyol var det Tommy som var borta.

  • Görlitz får starta som central mittfältet, en position som jag bara tror han har starta en match som i HBK. Och det var i den sista omgången förra säsongen i Allsvenskan mot, ja just det, Kalmar. Gjorde väl inte sin bästa match den gången, så förhoppningsvis gör han en bättre imorgon. Kom ju faktiskt till HBK som offensiv mittfältare. 

Nu är det bara att hålla tummarna att man får ut något bra av matchen imorgon, en seger hade ju inte smakat fel...


Till sist vill jag bara säga att HBK har fixat motståndare under lägret i Italien. Det är mot italienska UC AlbinoLeffe, laget som är från en liten by utanför Bergamo som var väldigt nära att ta sig upp till Serie A inför denna säsong. SVTs Fotbollskväll följde detta laget lite under förra våren, därför är namnet lite bekant för mig.  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0