Plats 10: Hammarby

På 10:e plats sätter jag alltså Hammarby. Hammarby som har lite ekonomiska problem, det har t o m ryktas om att man ska ha infört ett köpstopp i Bajen. Så trots att man har tappat spelare som Erkan Zengin (lån till Besiktas), Paulinho (försvann förvisso redan i somras till Busan I´Park, Japan) och framförallt lagkapten Suleyman Sleyman (Syrianska), så man inte lyckas värva in någon välbekant. Än i alla fall, det ryktas om att man kommer låna Kennedy Bakircioglü, men det är inte säkert. Det enda man har lyckas värva hittills är de två backarna Igor Armas (FC Zimbru, Moldavien) och Monday James ( lån från Bayelsa United, Nigeria).


Den position som jag är mest skeptisk för i Bajen är anfallet. Man har förvisso Charlie Davids, som ju är helt okej, men bakom honom har man Nathan Paulse och Freddy Söderberg, som inte känns lika starka. Tror Hammarby skulle få det tungt om Davids antingen försvinner eller blir skadad, och om det inte spelar med en forward, vilket de bör med bara tre forwards, så ser det ju ännu tyngre ut tycker jag. Men det finns trots allt en del skicklighet i laget, som t ex Lolo Chanko. Sedan har man kanske Allsvenskans på pappret bästa målvaktspar med Rami Shaaban och Kristoffer "Poppen" Björklund, även om Shaaban inte lyckades riktigt lika bra som förväntat förra året. Och man har även spännande spelare så som Sebastian Castro-Tello, Carlos Gaete och Simon Helg.


Det gör att man ska ha material nog för att inte bli indragen i bottenstriden. Men man är inte tillräckligt bra för att kunna slå sig in i toppen.



Nyckelspelare: Lolo Chanko, Mikkel Jensen, Charlie Davids

  

Lagets viktigaste spelare: Charlie Davids

  

Årets överraskning: Simon Helg

  

Årets flopp: Igor Armas

  

Årets största värvning: Igor Armas

  

Årets största förlust: Suleyman Sleyman



Min startelva:


Charlie Davids


Simon Helg, Simon Gaete, Haris Laitinen


Lolo Chanko, Mikkel Jensen


David Johansson, Christian Traoré, Igor Armas, José Monteiro


Kristoffer Björklund

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0