Plats 11: Örgryte

Det är egentligen ett ganska intressant lag som Örgryte ställer upp med i år. Man har egentligen inte tappat viktigt spelare, utan det är mest spelare som jag har dålig koll på, men en go gammal gubbe har lagt handskarna på hyllan, Dick Last, fyllda 40 år. Han är numera sportchef i klubben. Däremot är spelarna in väldigt intressanta, vem har inte hört om Alvaro Santos. Men även David Leinar (Ljungskile) och Alex (Assyriska) i backlinjen är väldigt intressanta.


Men det stora samtalsämnet när det gäller ÖIS är ju helt klart anfallsparet Marcus Allbäck och Alvaro Santos, vänner sedan tiden tillsammans i FC Köpenhamn. Snacka om att de är upphaussade, anser nog som Allsvenskan bästa anfallspar. Och det är väldigt bra spelare, inget snack om saken, men frågan är om de kommer att göra den succén som man tror? Jag är inte säker på det, finns för många exempel på spelare som har misslyckas med den pressen på sig. Skulle de lyckas så kan det gå hur bra som helst för ÖIS, men som sagt är jag lite skeptisk. Men även bakom Allbäck och Santos finns det väldigt spännande spelare. Man har Boyd Mwila som t o m kan få stå utanför startelvan p g a det starka anfallsparet, även förre HBKaren Björn Anklew gjorde det bra under förra säsongen. Sedan ser ändå försvaret bra ut med då nyförvärven Leinar och Alex. Även mycket allsvenska rutinen finns i t ex Magnus Källander och Dennis Jonsson.


Så ett finns mycket bra med Örgryte, men det är alldeles för upphaussade för sitt eget bästa som nykomlingar. Därför tror jag att man i alla fall i år kommer komma högre än elfte plats, men framtiden för klubben ser ljus ut.



Nyckelspelare: Marcus Allbäck, Alvaro Santos, Magnus Källander

  

Viktigaste spelare: Marcus Allbäck

  

Året överrraskning: Alexander Mellqvist

  

Årets flopp: Nathan Coe

  

Årets största värvning: Alvaro Santos

  

Årets tyngsta förlust: Anders Prytz

  

  

Min startelva:

  

Marcus Allbäck, Alvaro Santos


Pavel Zavadil, Magnus Källander, Alexander Mellqvist, Björn Anklew


Alex, David Leinar, Dennis Jonsson, Robin Jonsson


Nathan Coe

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer
Postat av: Kungen

Bara 11:a???? ÖIS vinner allsvenskan iår!!

2009-03-25 @ 16:11:10
URL: http://lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0