Plats 13: GAIS

Laget som jag tror precis klarar sig kvar är GAIS. GAIS har hamnat i denna del av tabellen enda sedan det kvalade upp 2005. Nu har man tappat lite tunga namn, först var det Prince Ikpe Ekong försvann till Djurgården i somras, nu efter säsongen har även viktige Bobbie Friberg da Cruz gått till danska Randers och den lille snabbe armeniern Levon Pachajyan har blivit utlånad till grekiska PAOK Thessaloniki. In har framför allt Richard Spong (IFK Norrköping) och alldeles nyligen landslagsmeriterade Mattias Lindström (SV Matterburg, Österrike) kommit. Frågan är om det kan ersätta de som har försvunnit.


Det är verkligen tunga förluster för GAIS, Ekong klarade de i och för sig utan i höstas, men Bobbie har varit väldigt viktig för GAIS enda sedan de tog sig upp, känns nog väldigt tungt att släppa iväg honom till lilla Randers. Även Pachajyan är en väldigt tung att tappa, var en väldigt spännande spelare som sprang ifrån de flesta och gjorde mycket i offensiven, tillsammans med den spelare som jag skulle säga är absolut viktigast i GAIS, Wanderson. Han slog ju verkligen igenom förra säsongen, och är en väldigt viktig spelare för GAIS, nästan för viktig. GAIS känns som ett riktigt kämpalag med många grovarbetare, t ex Makrillarnas stora favorit Björn Andersson, och där det är Wanderson som sköter finliret och gör det lite oväntade. Vad händer då om Wanderson skulle gå sönder? Vem ska då sköta den delen? Jag har faktiskt inget riktigt bra svar på det, känns inte som det finns någon annan riktigt med hans egenskaper faktiskt. Sedan så känner ju de andra allsvenska lagen till honom nu, och då kan han kanske få det tungt. Därför känns GAIS lite tunt faktiskt. Visst det vimlar av islänningar i laget, bl a har man värvat tre inför denna säsong. Kanske kan någon av dem visa lite teknik. Men islänningar och teknik kanske inte är det första man tänker på, mer grovarbetare, men kanske...


Det finns trots allt den del tyngd i laget, där Mattias Lindström stärker det ännu mer, så man ska nog ändå klara av att hålla sig kvar. Man har trots allt t ex Richard Ekunde, som kommer att hålla ihop försvaret, tillsammans med kämpar som lagkapten Fredrik Lundgren och då Björn Andersson, på mittfältet respektive anfallet.



Nyckelspelare: Dime Jankulovski, Richard Ekunde, Wanderson

  

Laget viktigaste spelare: Wanderson

  

Årets överraskning: Johan Mårtensson

  

Årets flopp: Mattias Lindström

Årets största värvning:
Mattias Lindström

  

Årets tyngsta förlust: Bobbie Friberg da Cruz

  

Min startelva


Björn Andersson


Daniel Nicklasson, Wanderson, Mattias Lindström


Richard Spong, Johan Mårtensson


Kenneth Gustafsson, Fredrik Lundgren, Richard Ekunde, Jonas Lundén


Dime Jankulovski

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0