Plats 14: Häcken

Dags för kvalplatsen, och där tror jag alltså Häcken hamnar. Ett Häcken som har varit nere i Superettan några år men alltså är tillbaka. Har tappat sin nästa bästa målskytt för året, Daniel Larsson, till Malmö, vilket är en väldigt tung förlust. Största nyförvärvet är nog Dominic Chatto från finska Inter Åbo, Bahnes förra klubb. Frågan är om Chatto slår igenom på samma sätt som Bahne.


Det är ett Häcken med en del bekanta namn, så som Jonas Henriksson, bästa målskytte förra året, och David Marek, men även trotjänaren Johan Lind och förre målvaktstalangen Christoffer Källqvist. Men resten av laget har ganska dåligt med allsvensk rutin och ingen av de nämnda känns som några superspelare precis, kanske håller hyfsat allsvensk klass. Kanske kan nyförvärvet Chatto, som gjorde succé i finska ligan, visa vägen, men känns inte helt säkert att lita på. Anledningen att man ändå klarar av kvalplatsen är att man rider lite på nykomlingsvågen i början, att jag tror att någon av anfallarna Paulinho, Vinicius eller nyförvärvet Mathias Ranegie, från IFK Göteborg, kommer smälla in lite mål och att försvaret trots allt har rutin, vilket är väldigt viktigt. Just Mathias Ranegie har inte fått till det riktigt som han trodde. Kom till Göteborg som en stor talang, men skadade sig och var borta under 2007 och inte heller förra året fick han det att funka, och han var i princip i somras klar för Go Ahead Eagles, i holländska andradivisionen, men skadeproblem fick klubben att tveka, men gick till slut dit på ett lån från Göteborg under hösten, innan han i vintras skrev på för Häcken. Frågan är om han får det genombrott man har förutspått.


Jag tror att Häcken kommer gå okej första halvan av Allsvenskan och ligga över kvalstrecken i alla fall, för att sedan rasa under hösten ner till kvalplatsen.



Nyckelspelare: Jonas Henriksson, Christoffer Källqvist, David Marek

  

Laget viktigaste spelare: Jonas Henriksson

Årets överraskning: Vinicius

  

Årets flopp: Dominic Chatto


Årets största värvning: Dominic Chatto

  

Årets tyngsta förlust: Daniel Larsson



Min startelva:


Paulinho, Vinicius


Erik Friberg, Josef Karlsson, Dominic Chatto, Jonas Henriksson


Marcus Jarlegren, Johan Lind, Mattias Östberg, David Marek


Christoffer Källqvist

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0