Plats 5: AIK

Nu börjar vi närma oss toppen och precis utanför medaljplatserna tror jag AIK hamnar. AIK som hamnade just femma förra året, en plats som HBK var med och fightades om ända in i mål. AIK har efter förra årets stora ekonomiska förlust, på cirka 15 miljoner, hållit igen ganska mycket och inte gjort några jättevärvningar. Den största värvningen är nog holländaren Jos Hooiveld (Inter Åbo) som jag knappt har någon aning om. Tappat har man gjort Daniel Mendes (Kalmar), Jorge Anchén (Club Atletico San Martin) och Mats Rubath (klubb ej klar), vilket är lite mer namnkunniga än vad nyförvärven är.


Men den tyngsta inför säsongen var nog när målvakten Tomi Maanoja bröt foten i en träningsmatch mot Assyriska. Såg händelsen i efterhand och kan säga att det inte är några trevliga bilder, då man ser hur foten bara hänger och dinglar även att han har sparkat ihop med en Assyriska-spelare. Det innebär att han antagligen inte kommer att kunna spela något mer under denna säsong. I samma match föll även en ledare i AIK ihop och fick följa med i ambulansen som hämtade Maanoja. I och med Maanojas skada så blir det antagligen förra året petade och utlånade Daniel Örlund som blir förstemålvakt. Kan vara en bra målvakt, men fick det inte riktigt att funka förra året, frågan är hur bra han är i år? Sedan är frågan hur det går för förra året så upphaussade Bojan Djordjic, som jag misstänkte inte skulle bli den supervärvningen för AIK som många trodde. Vad har killen egentligen gjort, mer än att ha varit ungdomsproffs i Manchester United och fått lite beröm av Sir Alex för ett antal år sedan? Nä precis, inte så mycket. Men det finns ändå en del kvalitet i laget. Man har Ivan Obolo som kan göra en del mål, men det är inte säkert, man har trotjänaren Daniel Tjärnström och man har skadebenägne Gabriel Özkan, som om han får vara frisk kan bli riktigt bra. Sedan är det laget som har vunnit mest under försäsongen, även om man gör lite som i Sydeuropa och möter lite sämre lag under försäsongen.


Så man kan mycket ett lag som kan om de får det att funka kan strida upp i toppen, men man får ändå nöja sig med en femteplats.



Nyckelspelare: Daniel Tjärnström, Ivan Obolo, Markus Jonsson

  

Lagets viktigaste spelare: Daniel Tjärnström

  

Årets överraskning: Per Karlsson

  

Årets flopp: Miran Burgic

  

Årets värvning: Jos Hooiveld

  

Årets förlust: Mats Rubath

  

  

Min startelva:

  

Ivan Obolo, Saihou Jagne


Kenny Pavey, Daniel Tjärnström, Jorge Ortiz, Gabriel Özkan


Nils-Erik Johansson, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Markus Jonsson


Daniel Örlund

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0