Plats 6: Helsingborg

Som ni ser har jag, omedvetet, satt Skånelagen efter varandra, och bästa laget i det landskapet tror jag alltså är HIF. Helsingborg som i princip inte har tappat någon viktig spelare, utan spelare som man har tappat är bl a Leandro Castro (Grêmio Barueri, Brasilien), Samir Beloufa (klubb ej klar), Martin Kolar (Athlitiki Enosis Paphos, Cypern) och floppen Roman Kienast (Ham-Kam, Norge). In har man väl inte heller gjort några supervärvningar, trots att Erik Sundin (Trelleborg) är en hyfsad värvning, och sedan får vi se hur mycket Magnus Arvidsson kommer att spela.


Men efter mycket velande så tog ju Henke Larsson till slut beslutet att fortsätta i Helsingborg, vilket är väldigt viktigt för HIF. Det finns ingen i Allsvenskan som har hans blick för spelet, det kan man inte komma ifrån. Jämte Henke har man mycket spännande Rasmus Jönsson, som fick lite av ett genombrott förra hösten då han nätade ett antal gånger. Han kan bli väldigt spännande att följa även i år. Andra spännande spelare är Joel Ekstrand och Andreas Landgren, som båda precis har fyllt 21 i år. Landgren var ju t o m med på Landslagets januariturné i vintras. Men man har ju även rutinerade spelare som Marcus Lantz och Christoffer Andersson som har cirka 30 landskamper tillsammans under sina karriärer. Längst bak har man också en annan rutinerad spelare, Daniel Andersson, som kan vara väldigt kall när han ska sparka iväg bollen efter tillbakapass och vänta in den framrusande anfallaren. Kan t o m var för kall, kommer ihåg att just Magnus Arvidsson snodde bollen och gjorde mål på honom i efter just en sådan situation för ett par år sedan.


Helsingborg har ett helt okej lag, men som inte klarar av att ta sig ända upp till den absoluta toppen, utan får nöja sig med en mittenplacering.



Nyckelspelare: Henrik Larsson, Marcus Lantz, Daniel Andersson

  

Lagets viktigaste spelare: Henrik Larsson (såklart!!!)

  

Årets överraskning: Marcus Holgersson

  

Årets flopp: Magnus Arvidsson

  

Årets värvning: Erik Sundin

  

Årets förlust: Martin Kolar

  

  

Min startelva:


Henrik Larsson, Rasmus Jönsson


René Makondele, Marcus Lantz, Andreas Landgren, Christoffer Andersson


Adama Tamboura, Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Erik Wahlstedt   


Daniel Andersson

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer
Postat av: Kungen

Seriöst Dennis! Är inte Henke HIFs viktigaste spelare?

2009-03-30 @ 18:39:10
URL: http://lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0