Plats 7: Malmö

Idag är det alltså dags för Malmö. Malmö som trots att man under stor del av förra säsongen var ett stort fiasko, men man gjorde en bra avslutning och slutade 6:a. Inför denna säsong har man tappat bl.a. viktige Ola Toivonen (PSV), Christian Järdler till HBK då och de gamla rävarna Anders Andersson och Niklas Skoog (båda slutar). In har man värvat serben Miljan Mutavdžic (Javor, Serbien), Ricardinho (Coritiba, Brasilien), David Durmaz (GAIS) och Daniel Larsson (Häcken).


Malmö som alltid ska vara med och kriga i om guldet enligt sina fans har haft det rätt tungt sedan senaste guldet 2004. Man har haft placeringarna 5:a, 7:a, 9:a och förra året då 6:a. Det är inget som MFF-fansen är speciellt glada över. Med tanke på vilket ekonomi klubben faktiskt har som borde man vinna varje år, men de det som är det fina med fotboll, man vinner inte bara för att man har mest pengar. Sedan är förlusten av Toivonen ganska tuff, även om man fick en del för honom. Han var ändå den som styrde offensiven i Malmö och nu för någon annan ta över den delen. Återstår och se vem det blir. Men man har ändå värvat Daniel Larsson till anfallet som är väldigt intressant, kan ha en väldigt spännande säsong framför sig. Trots förlusten av Toivonen så är det nästan defensiven som känns svagast. Till och börja med så har man inte de stabilaste målvakterna. Man har Jonas Sandqvist som är väldigt ojämn, kan göra några fantomräddningar, för att sedan göra en dundertabbe. Förutom Sandqvist har man Dusan Melichárek som även han kan bjuda på lite sämre ingripande ibland. Framför dem så känns inte heller backlinjen hundra, även här kan det komma lite tabbar då och då.


Men Malmö har ändå ett lag som ska klara av att vara på övre halvan, det finns trotsa allt spännande spelare så som Guillermo Molins, Labinot Harbuzi och Daniel Larsson då.



Nyckelspelare: Daniel Andersson, Jimmy Dixon, Labinot Harbuzi

  

Lagets viktigaste spelare: Labinot Harbuzi

  

Årets överraskning: Daniel Larsson

  

Årets flopp: Ricardinho

  

Årets värvning: Daniel Larsson

  

Årets förlust: Ola Toivonen

  

  

Min startelva:


Daniel Larsson, Edward Ofere


Jeffrey Aubynn, Labinot Harbuzi, Daniel Andersson, Guillermo Molins


Ricardinho, Jimmy Dixon, Gabriel, Ulrich Vinzents


Jonas Sandqvist

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0