Plats 8: Trelleborg

Då har jag alltså presenterat undre halvan av hur jag tror att Allsvenskan ska sluta, och då fortsätter jag med övre halvan.


Längst ner på övre halvan väljer jag alltså att placera Trelleborg. Ett Trelleborg som efter EM-uppehållet förra året bara förlorade två matcher, men hamnade ändå bara 10:a. Har sedan förra året tappat framförallt Erik Sundin (Helsingborg) och Michael Mensah (Syrianska). In har man framförallt Marcus Pode (Nordsjälland), Joakim Sjöhage (Brann, lån) och Peter Abelsson (Viking Stavanger) kommit, men man har även lånat Marcus Falk‑Olander från Elfsborg.


Trelleborg har en ganska imponerande anfallsuppsättning, i alla fall med tanke på storleken på klubben, med då nya Marcus Pode och Joakim Sjöhage, men även Fredrik Jensen och Andras Drugge. Det gör att man inte behöver förlita sig på en person i anfallet, och man klarar skada på en forward. Men även resten av laget ser helt okej ut. Man har på mittfältet spelare som förre HBK-spelaren Magnus Andersson, med bl a stenhårda frisparkar, och lagkaptenen, och även han förre detta HBKare, Mattias Thylander. Även backlinjen ser helt okej ut, med unge landslagsmeriterade Rasmus Bengtsson, som det har varit mycket rykten om i vinter men fortfarande är kvar. Även nyförvärvet Peter Abelsson har en del rutin. Den lagdel som trotsa allt känns svagast är målvaktsplatsen. Där har man rutinerade Fredrik Persson och unge Viktor Noring. Fredrik Persson var ju väldigt stabil när Trelleborg tog sig upp till Allsvenskan 2006, men skadade sig i början av säsongen 2007, inte har varit förstemålvakt sedan dess. Förutom honom har man då endast 18-årige Viktor Noring, som man inte kan begära så mycket av trots allt. Återstår att se vem av dem som blir förstemålvakt, verkar vara jämnt. Men än av de största anledningarna till att Trelleborg kan gå bra tycker jag är Tom Prahl. Finns få tränare i Sverige som är bättre på att slå i underläge som Tom Prahl. Har visat detta både i Trelleborg, och i HBK.


Så därför tror jag att Trelleborg klarar av att ta sig upp till övre halvan, kanske kan få 3 000 på någon hemmamatch ;-D



Nyckelspelare: Mattias Thylander, Rasmus Bengtsson, Joakim Sjöhage

  

Lagets viktigaste spelare: Mattias Thylander

  

Årets överraskning: Marcus Falk-Olander

  

Årets flopp: Kristian Haynes

  

Största värvningen: Joakim Sjöhage

  

Största förlusten: Erik Sundin

  

  

Min startelva:

  

Joakim Sjöhage, Fredrik Jensen


Marcus Pode, Mattias Thylander, Magnus Andersson, Marcus Falk-Olander


Mattias Nylund, Rasmus Bengtsson, Peter Abelsson, Dennis Melander


Fredrik Persson

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer
Postat av: Kungen

TFF har bättre lag än någonsin håller med. Har kanske allsvenskan snabbaste kantspelare/anfallsspelare. Skrällvarning!

2009-03-28 @ 16:49:40
URL: http://lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0