Plats 9: Örebro

Örebro hamnar alltså enligt mig precis under övre halvan enligt mig. Ett Örebro som överraskade många under förra året när man hamnade sjua. Sedan dess har man bara tappat Sebastian Henriksson (Degerfors), Richard Richardsson (Sirius), Stefan Rodevåg (Falkenberg) och Robin Walker (Åtvidaberg, lån) vilket ändå inte känns som några jätteförluster egentligen. In har man bl a köpt loss förra årets succéman Kim Olsen (Silkeborg), HBK-bekante Emra Tahirovic (FC Zürich, lån) och spännande Per Johansson (Djurgården).   


Som sagt så tog Örebro resten av Allsvenskan på sängen förra året. Man var av många t o m en nerflyttningskandidat. Men finske tränaren Sixten Boström intalade sitt lag att spela roligt och det lyckades. Att man sedan nu får behålla Kim Olsen, som gjorde succé förra året, borde höja chanserna för att Örebro ska få en bra placering även i år. Men frågan är hur det går för Kim Olsen i år, nu när lagen i Allsvenskan vet vem han är. Kan få det mycket tuffare i år än vad han fick i höstas. Sedan har man alltså lånat hem Emra, som inte hade det så roligt nere i Zürich. Det känns kanske på pappret som ett väldigt spännande lån, men vad har han egentligen gjort? Jag menar, visst han gjorde en del bra saker när han var i HBK och var en förlust när han lämnade Klubben, men han lämnade trots allt HBK som avbytare. Sedan i Lille gjorde han inte precis succé, utan blev utlånad till Zürich. Där måste han ha gjort något bra eftersom man köpte honom, men denna säsong har han ju knappt fått spela. Nä, det största Emra har gjort är att blivit såld för 16 miljoner, vilket var något fel på så men. Så ett på pappret spännande anfallspar kan mycket väl båda gå sämre än vad förväntningarna på dem är. Men visst bakom finns lite spännande spelare så som Nordin Gerzic och Roni Porokara tillsammans med rutinen som bl a Fredrik Nordback och Magnus Kihlberg har. Och så har man en av Allsvenskans bästa målvakter i John Alvbåge.


Så man har trots allt ett ganska spännande lag som inte ska ha med bottenstriden att göra, utan ska vara ett solitt mittenlag.



Nyckelspelare: John Alvbåge, Roni Porokara, Kim Olsen

  

Lagets viktigaste spelare: John Alvbåge

  

Årets överraskning: Per Johansson

  

Årets flopp: Kim Olsen

  

Årets värvning: Kim Olsen

  

Årets förlust: Sebastian Henriksson

  

  

Min startelva:

  

Emra Tahirovic, Kim Olsen, Roni Porokara


Per Johansson, Nordin Gerzic, Eric Bassombeng


Samuel Wowoah, Glenn Holgesson, Magnus Wikström, Patrik Anttonen


John Alvbåge

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0