Seger i solskenet

HBK kunde inte valt en så mycket bättre dag att börja den riktiga nerräkningen till Allsvenskan. En riktigt härlig dag, även om det blåste lite, att se på fotboll på. Sedan lyckades Klubben vinna också, vilket självklart alltid är positivt. Matchen mellan HBK och Qviding slutade nämligen 1-0 för blåsvart.


Matchen började väl lite trevande, men det var direkt Klubben, med vinden i ryggen, som tog tag i taktpinnen. Men på väldigt ojämn plan hade man hade svårt att komma till de direkta chanserna. Kändes att det var lite ovana positioner i offensiven. Mycket att anfallsspelet var genom långa bollar, framför allt på en kvick Marcus Olsson, men ofta gick bollarna för långt. Det var antingen det eller försökt till att ta sig igenom på kanterna, alltså blev det många inlägg. Jag är faktiskt ganska frågande till denna taktik, även om mattan var som det var. De flesta längre upp har ju inte precis luftrummet som sitt starkaste område. Första riktigt farliga chansen kom efter cirka 20 minuter när Marcus Olsson hade en boll i stolpen. Men det gick bättre ungefär 10 minuter senare då han snyggt tar mig sig en hög boll, driver en bit, skjuter men det träffar en back, men kan på returen slå in bollen.

Inte heller Qviding vi igång något vidare anfallsspel, hade väldigt svårt att komma något vart. Speciellt var det i början av halvleken var det riktigt stopp på högerkanten där Emil Salomonsson faktiskt visade varför han fick så mycket beröm efter matchen mot AlbinoLeffe. Frågan är om inte han borde få fortsätta spela där. Även resten av backlinjen såg stabil ut, även om det syns att Tommy och Zvirre har sina bästa år bakom sig.


Andra halvlek är egentligen inte så mycket och skriva om, den var ännu sämre än första halvlek. Qviding fick lite mer att säga till om och hade nog halvlekens farligaste chans när man med ett långskott träffade ribban. Men det var väl den enda riktigt farliga chansen jag kan komma ihåg, några chanser för Qviding och kanske lite mer chanser för HBK. Vi lite bättre fart när Anel Raskaj och Andreas Johansson kom in i mitten av halvlek som defensiva mittfältare istället för Sebastian och Sparv. Innan dess hade Emir byt med Joe Sise. Vi egentligen inte så mycket mer och skrev utan här kommer betygen:


Målvakt


Magnus Bahne                  3,0

Bahne var väldigt stabil utan att sätta på några större prövningar. Visar som alltid ett lugn och säkerhet som gör att backlinjen litar på honom.


Försvarare

  

Emil Salomonsson             2,5

Emil imponerade verkligen på mig, speciellt i början av halvleken då han stod rätt hela tiden. Tappade kanske lite i markeringen några gånger under matchenm, därför inte högre betyg, men verkligen en stabil insats. Hoppas nästan att han startar i premiären. Tänk att detta bara var hans andra match som högerback, hur kan han bli när han blir van vid positionen.


Tomas Zvirgzdauskas      2,0

Zvirre var helt okej, men han är inte riktigt så bra som han en gång var. Tappar luftdueller ibland, och sedan är han ju inte världens snabbaste. Är faktiskt lite nervös inför säsongen.


Tommy Jönsson                2,5

Tommy gjorde precis som Zvirre en stabil insats. Backlinjen sattes inte under några större bekymmer idag så det ska bli intressant mot Elfsborg på lördag.


Christian Järdler              2,0                

Järdler gjorde som vanligt en bra match, utan att egentligen utmärka sig. Kämpar alltid på och följer med i offensiven.


Defensiva mittfältare


Sebastian Johansson         2,0

Seb gjorde väl en okej match, även om jag tyckte att han slarvade bort bollen lite för ofta. Är lite för het ibland och dra på sig lite onödiga frisparkar.


Tim Sparv                         2,0

Tim gjorde väl även han än hyfsat match, även om han kunde ha gått in lite mer i närkamperna ibland.


Offensiva mittfältare


Michael Görlitz                 2,5

Görlitz var bland de bättre idag, försökte på verkligen på sin kant. Var ju den ända av de offensiva spelarna som var van vid sin position, och det märktes.


Anselmo                             1,5

Sorry Anselmo, men offensiv mittfältare är inte riktigt din position. Han hamnade för långt ner alldeles för ofta vilket gjorde att Marcus blev ganska ensam ibland.


Emir Kujovic                    1,5

Precis som Anselmo så kändes det som om Emir också hade hamnat på lite fel ställe. Har ju inte riktig de egenskaperna som en yttermittfältare ska ha.


Anfallare

  

Marcus Olsson                  2,5

Marcus gjorde vad han kunde, men fick inte ut riktigt det han ville. Blev som jag precis skrev lite för ensam ibland och fick jobba med många längre bollar som var lite sisådär ibland.


Avbytare


Joe Sise                              2,0

Det kändes att Joe var mer van vid positionen som vänstermittfältare än vad Emir var. Kom igenom ett par gånger och de någon chans.


Andreas Johansson          2,0

Ante gjorde väl inte heller så stort intryck, men känns ändå som om han helt klart är första valet som defensiv mittfältare.


Anel Raskaj                       2,5

Det såg bättre ut när Anel kom in. Han ville verkligen göra något bra med bollen. Känns ganska självkar som central offensiv mittfältare.


Sammanlagt som var det väl en okej match, i alla fall i första halvlek. Andra halvlek så såg det lite tunt ut stundtals offensivt. Det är även offensivt det behöver förbättras mest. Är lite skeptisk till dagens rotation bland de offensiva positionerna. Sedan var man lite för rädda om fötterna, man måste ge lite mer i närkamperna. Defensivt ser det trots allt lite bättre ut, även om den känns svagare på pappret.


Skönt med en seger, nu är det bara att se hur det går i de sista matcherna innan Allsvenskan, nästa är borta mot Elfsborg på lördag...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0