Vinst i Italien

Äntligen en seger för HBK, som idag slog AlbinoLeffe med 2-0. Efter har jag hört en liten intervju med Janne (och Tommy Jönsson) på HBKTV.

Det var en match HBK skulle vinna, eftersom AlbinoLeffe ska ha ställt upp med ett mycket yngre lag än vad man hade förväntat sig. Och det verkar ha märkts, AlbinoLeffe fick t ex bara iväg två avslut på mål på hela matchen, så Janne var nöjd med försvaret. Han tyckte att man hade bra koncentration där back. Offensiv tyckte han att det kanske var lite för mycket tekniska misstag ibland, mycket beroende på dålig matta och att det var blåsigt (man måste alltid klaga över något :-P), men ändå stundtals bra spel. Han tycker ändå att när man för in lite pigga ben i andra halvlek så får man lite bättre tungt i offensiven.

Den mest intressanta i matchen tyckte ,i alla fall jag, var Emil Salomonsson som högerback. Janne ska ha blivit ganska imponerad av honom, med tanke på att det var första gången någonsin han spelade högerback, och han tyckte att det kändes rätt spännande att titta vidare på. Speciellt berömde Janne Emils positions- och passningsspel, så det vara ett riktigt positivt besked han fick. Vem vet, kanske är det Emil som blir förste man på högerbacken...

Målen sedan, första gjorde Görlitz i första halvlek efter en löpning in i straffområdet och fintat en back lite. Andra gjorde Zvirre i andra halvlek efter en hörna av Prent som Zvirre får en fot på.

Allt som allt är Janne ganska nöjd med matchen. Han menar att det trots allt är träningsläger och att de matchar runt ganska mycket. Sen är det ju aldrig fel med en seger...

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"!