Dags för revansch

För ungefär fem år sedan, närmare bestämt den 30 oktober 2004, var det dags för den sista omgången i Allsvenskan det året. HBK skulle hemmaplan se till att SM-guldet hamnade i stan. Vinst och guldet skulle vara hemma, oavgjort räckte också om Malmö också spelade oavgjort, även förlust hade funkat om även Malmö förlorat. I denna avgörande match mötte HBK IFK Göteborg, Göteborg som i princip inte hade något att spela för. Den största publiken som jag har varit med om på Örjan hade samlas, nu skulle guldet hem! I halvtid hade HBK 1-0 efter mål av Dusan Djuric, medan det bara stod 0-0 i Malmö. Men allsvenske skyttekungen, HBKs Markus Rosenberg, hade blivit skadad i början av halvleken och varit tvungen att utgå. Och sedan i andra halvlek kommer nog den värsta minuten som jag varit med om inom fotbollen. Inom en minut får Malmö straff, som man sätter, men också Göteborg får en straff efter hands på Zvirre. Magnus ”Ölme” Johansson kliver fram, och sätter bollen. HBK lyckas inte få in något segermål, bästa chanser tror jag faktiskt Zvirre får. Samtidigt står sig även 1-0 Malmö, och guldet hamnar i Malmö. Så får nästan exakt fem år sedan hindrade ett Göteborg, utan något egentligen att spela för, HBK från att kunna ta SM‑guld…

Imorgon möts Göteborg och HBK på Gamla Ullevi, i en match där HBK egentligen att spela för, medan IFK slås om guldet. Då är det dags för revansch!!!

HBK blev igår helt klara för Allsvenskan även nästa år då Hammarby förlorade mot AIK. HBK klarade ju inte av att säkra det på egen hand i fredags borta mot Örebro då man förlorade efter ett par stolpe in för Örebro. Så nu kan man spela utan press, men visst kunde man ha haft en lättare motståndare en Göteborg.

IFK är som sagt bara en poäng efter AIK på guldplats, och de båda möts i sista omgången i Göteborg. Men som sagt ska man första ta sig an HBK. Men måste säga att det trots allt är ganska imponerande att man har lyckas hänga med tanke på alla skador man har haft. Men man har trots allt spelare som Tobias Hysén, Kim Christensen och succémannen Hannes Stiller, sedan har man ju också de förra HBK-spelarna Stefan Selakovic och comebackande Niclas Alexandersson. Så man har ju trots allt spelare att ta av.

Som sagt så finns det ju inte så jättemycket av jättestort värde för HBK kvar att spela för. Då får man ta till sånt som vad som hände 2004, eller ta kampen i om nionde platsen i maratontabell mot GAIS, som låg fem poäng före inför säsongen. Men annars så är det då läge att låta lite andra spelare få spela. Har inte fått någon trupp inför imorgon, det enda jag vet är att Sparv är tillbaka. Men som jag sa igår så skulle det vara intressant att se t.ex. Markus Gustafsson och Kalle från start. Sedan skulle jag då vilja se en U-spelare på bänken som skulle kunna få några minuter i andra halvlek. Sedan ska man bara våga spela ut, man har inte så mycket att förlora. Det är ingen som förväntas sig att man ska vinna imorgon, så det är bara att släppa loss. Det enda jag är lite orolig för är att det kan rinna iväg ifall Göteborg får in något mål. Men man kan inte gå in med inställningen att det kan rinna iväg, då blir det inget bra. Men ligger man under med ett antal mål så kanske man ändå skulle rikta in sig på att inte släppa in en massa till. Men annars är det bara ut och köra så det ryker, och njuta över att man får vara i Allsvenskan även nästa år.

Så ta chansen och se matchen imorgon på Canal + utan att ha den stora klumpen i magen, utan kan lite mer avslappnat njuta av fotbollen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"