En match i norr

Imorgon tar sig HBK för första gången i år norr om Dalälven, och möter det enda norrländska laget i Allsvenskan för tillfället. Det är såklart Gelfe man möter på konstgräset på Strömvallen. Konstgräs som inte brukar vara HBKs favoritunderlag precis, som man får se hur man klarar det imorgon.

 

HBK som åkte på en ”hedervärd” förlust, om det finns något som man kan kalla så, senast mot Elfsborg då man åter får ett mål i baken i slutminuterarna. Men man höll jämn steg med Elfsborg under hela matchen, och det kunde ha slutat precis hur som helst. Hade varit skönt att fått med sig några poäng, det allsvenska kontraktet känns fortfarande inte riktigt säkert, utan man får se hur det går den närmaste tiden.

 

Gelfe som förvisso har haft det lite tungt den senaste tiden, men som man vet har mycket i sig. Vann ju t ex med 2-0 i våras på Örjans vall, så det finns kvalitet. Framförallt så har ju Gelfe alltid varit starkast på hemmaplan, så även i år. Man har alltid ett lag som kämpar som ett lag, och alltid kämpar för varandra. Har ju bl a den rutinerade Mattias Hugosson, som har varit som en vägg för HBK förut.

 

Som sagt, HBK var väldigt nära att få med sig en poäng senast mot Elfsborg, men lyckades inte fullt ut. Men man visade åter upp ett spel som var bättre än för bara några veckor sedan. Man kämpade och slet, men Elfsborg drog det längre strået. Men kanske skulle man ha vågat pressa lite högre upp i banan, och inte gett deras vänsterkant så mycket yta. Jag varnade lite för Florén, och visst han fick väl också lite för mycket tid på sig. Men det som man hade riktigt tufft med var ju Bajrami. Förhoppningsvis har man imorgon mer en plan på hur man ska bete sig om något liknande händer. Men trots att de hade mycket boll på sin vänsterkant, så kom de ju inte till så många ordentliga lägen egentligen, och det ska mittbackarna, Zvirre och Lundberg, ha eloge för. De har hittat varandra och de har höjt kvalitén där bak. Kan man sedan på mittfältet vinna slaget om mitten, så har man mycket vunnit. För man även igång kanterna, som har skapat en del den senaste tiden, och de kommer till farliga inspel och inlägg så det ju ännu bättre. Längst fram så kanske det skulle vara bra med en lite tyngre spelare med styrka. För även om det har sett bra ut den senaste tiden så kan skicka ner Marcus Olsson som ytter och in med Emir. Skulle sedan också då vilja se mer skott, från alla olika avstånd. Både för att man gör ju inga mål om man inte skjuter, men även för att de då gör HBK lite mindre förutsägbara. Motståndarna kommer då få det svåra bestämma sig hur de ska försvara sig. Men sedan måste man som alltid även imorgon ge järnet, det går inte att nog poängtera, och våga. Våga skjuta, våga fortsätta framåt, och inte tveka, för då försvinner bollen snabbt.

 

Nu börjar det faktiskt närma sig slutet av Allsvenskan, och varje poäng nu kan bli viktigt. Så det gäller att man verkligen är på tårna hela tiden, för annars kommer det att göra väldigt ont.  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0