En pinne i alla fall

HBK hade ledningen med 2-0 i paus. Men i andra kommer Göteborg i kapp och kan göra 2-2. Det var ju bättre än vad man från början hade trott, men samtidigt så hade man ju 2-0, men, men så är det.

HBK ställde upp med denna uppställning:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Markus Gustafson, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Tim Sparv, Jonas Gudni Saevarsson, Anel Raskaj

Emir Kujovic, Joe Sise

Som väntat så är det trots allt Göteborg som tar tag i spelet i början, utan att på någotvis dominerar matchen. Utan HBK kan trots allt hänga med ochgör det tufft för Göteborg. Man lyckas också ta sig fram en del, och bl a har Emir hyfsat skott. Och sedan kommer smällen som får hela Ullevi dra efter andan. För efter en hörna i den 29:e minuten kan Emir verkligen drämma in 1-0 till HBK. Det ställer Göteborg som blir lite mer skakiga efter målet. Och värre skulle bli för dem. För bara någon minut innan paus kan Saevarsson sätta 2-0 efter ett mönsteranfall, framspelad av Görlitz och Sise. HBK har även chans till att göra 3-0 innan paus, men som kommentatorerna sa är Görlitz ett ”gentleman” och står inne i straffområdet istället för att falla och få straff. Så resultatet är 2-0 till HBK i paus, och Ullevi var i smått chock.

Man inser ju under pausen att det kommer stor press från Göteborg direkt när andra halvleken börjar. Det blir det väl till viss del, men tycker ändå HBK håller emot väldigt bra, men IFK har ju Tobias Hysén. Och i den 52:e kan han efter att ha tunnlat Sparv, tror jag det var, placera bollen utan räckhåll för Bahne. Riktigt snyggt måste jag säga, finns inte så mycket annat att säga egentligen. Det gjorde såklart att Göteborg fick ännu mer energi att även få till en kvittering. Och Göteborg sätter också lite press på HBK, men återigen så tycker jag HBK hanterar det på ett bra sätt. Göteborg skapar egentligen inte så många farliga lägen. Men med kvarten kvar så kommer ändå kvittering. Det är efter ett inlägg som Bahne lyckas stöta bakåt mot mål, och vem är där om inte Hysén, och det stod 2-2. Sedan resten av matchen så händer det inte så mycket egentligen. HBK lägger inte så mycket kraft för att återta ledningen, och för Göteborg gjorde det egentligen ingen större skillnad ifall man spelade oavgjord eller vann, bara man inte förlorade. Så matchen slutade alltså avgjort, och lagen fick alltså dela på poängen.

Visst svider det att man inte vann idag nu när man ändå hade en 2-0 ledning, och att man skulle ha blivit det första laget att besegra Göteborg på ”nya” Gamla Ullevi någon sin om man hade hållit. Också hade man ju fått revansch! Men, men det blev som det blev. Men jag tycker ända ska gå från matchen med huvudet högt, man lyckades ju ändå få oavgjort. Man spelade jämnt mot ett Göteborg slåss om guldet, och gav dem egentligen inte så många jättechanser, utan att egentligen ha så mycket att spela för. Eller kanske är det anledningen till att man spela som man gjorde. Att man kunde spela ut på ett annat sätt utan någon press, och på så vis våga man mer. Sedan så spela såklart att man fick 1-0 in. Hade Göteborg fått ett snabbt mål så tror jag det kunnat rinna iväg dem, men nu fick alltså Klubben det målet. Det gav säkert Göteborg lite extra guldfrossa, något som HBK red lite på fram till att de fick in sitt 2-1 mål. Men det går i vilket fall att komma ifrån att HBK gör en grym match utan att egentligen behöva. Sedan måste man berömma vänsterdelen av försvaret, Gustafson och Gus. Gus har ju i princip inte spelat som vänsterback sedan 2006, men var till stora delar felfri, vilket han inte var under 2006. Men framförallt vill jag berömma Gustafson, som bara har spelat en minut innan i Allsvenskan. Gör inte inga direkta misstag under hela matchen, och det kändes nästan lika stabilt som vanligt med Lundberg. Tycker nästan nu efter matchen att han kommer före Tommy i rangordningen. Spännande och se vad han kan göra nästa år. Bahne får ju ta på sig 2-2-målet, fortsätter att blanda och ge. På mitten så det också stabilt ut, och jag tror att Saevarsson gjorde än av sina bästa matcher hittills i HBK-tröjan. Framåt är Emir ett orosmoment, vilket även kommentatorerna var inne på, och även Sise gör det bra. Nä, det var helt enkelt en helgjuten insats som man ska vara nöjda med, även om det nu inte blev tre poäng.

Poängen kommer här:

3 p: Michael Görlitz – ligger i princip bakom båda målen. Blir svår att behålla

2 p: Emir Kujovic – alltid farlig och vågar alltid skjuta. Fick göra mål idag också.

1 p: Tomas Zvirgzdauskas – gjorde återigen en stabil insats.

Så nu är det bara en match kvar av årets allsvenska, hemma mot GAIS på söndag. Dags att försöka avsluta på ett snyggt sätt.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"