HBK i final

Efter att A-laget vann igår mot Hammarby, ville inte HBKs U21-lag vara sämre. I dagens semifinal i U21-SM till slut besegra Kalmar med 2-0 och ta sig vidare till final. Så det var alltså andra dagen i rad som jag kunde lämna Örjan med ett leende på läpparna.

 

HBK ställde upp med följande lag:

Kalle Johnsson

Niclas Johnsson, Markus Gustafsson, Johan Palm, Emil Jensen

Alexander Prent, Mikael Rosén, Azrack Mahamat, Kujtim Bala

Bujar Mazreku, Joe Sise

 

Märktes att det var ett lite mindre rutinerad lag som HBK ställde upp med idag än förra veckan mot Ängelholm, samtidigt som Kalmar var bättre än Ängelholm. Men det var ändå HBK som tog tag i matchen, och hade ganska mycket boll. Kalmar försvarade sig ganska bra, och Sise hade spelare hängde på sig så fort han hade bollen. Men i den 21:e minuten kan Sise rucka sig loss och göra 1-0 till HBK. Även om det inte hade skapas så mycket chanser så tyckte jag ändå att målet var välförtjänt. HBK fortsätter också efter målet att vara det bättre laget, och Kalle ser ut att frysa lite där han står ganska sysslolös, men håller sig varm genom sitt vanliga peppande och dirigerande. Resten av halvleken genomförs utan att det blir något mer mål, så det står 1-0 i paus.

 

Andra halvlek ser mycket ut som första då HBK är det bättre laget utan att skapa som många farliga lägen. Kalmar kommer väl och in i matchen mer i andra, så det är ändå lite nervöst. Men man sköter det bra bakåt, och Kalle kan ta det ganska lugnt i andra halvlek också. Runt 80:e gör HBK två byten. För kommer Marcus Johansson in istället för Kujtim Bala som själv signalerade på byte. Strax efter gör alltså ett byte till då Pehr Andersson får komma in istället för Bujar. Kalmar började chansspela en hel del i slutet, vilket lämnade ytor bakåt. Det tog HBK vara på precis innan fulltid då man lyckas komma 4 mot 1, och Prent till sist kan slå in bollen. Gladas efter målet var nog Kalle som fick röra på sig lite när han skuttande sprang över hela plan för att klappa om Prent, härlig grej att se. Sedan hände det inte så mycket innan domaren blåste av match, och HBK tog sig till final efter 2-0.

 

Tycker HBKarna gör det bra idag, och är bättre en Kalmar. Finns en del U-spelarna som kan bli spännande att se i framtiden. Får se om det är någon eller några som kan ta sig in i A-laget inom en snar framtid. Kalle i mål visar som alltid pondus och är den som låter mest. Mittbacksparet Gustafson och Palm är i princip felfria och håller nästan lika stängd som Zvirre och Lundberg gjorde igår. På kanterna så ser Niclas Johnsson ganska spännande de ut ändå, gör bl a ett riktigt snygg solonummer när han tar sig in i Kalmars straffområde. Lagkapten för dagen Emil Jensen har väl haft bättre perioder i karriären och ser ringrostig ut, tveksamt till om han någonsin kommer tillbaka som en stabil allsvensk spelare. På mitten så krigar både Azrack och Gus centralt. Kanske är det än bättre position för Gus nu när det inte går så fort längre. På kanterna så försöker både Bala och Prent, och lyckas ibland. Finns ju sån speed i både dessa killar, som man kanske kunde ha utnyttjat mer. På topp så har Sise inte det lätt, Kalmar-spelarna går riktigt hårt på honom, ibland mer än en i taget. Men Sise är stark och kan ändå förhållandevis ofta hålla bollen. Bujar bredvid honom försöker verkligen, med blandat resultat. Finns en viss likhet mellan Anel och Bujar skulle jag säga. Inbytarna hinner jag inte riktigt skapa mig en uppfattning om.

 

Så nu väntar Malmö i final på Örjan troligtvis någon gång under nästa vecka. Kommer säkert bli en intressant final.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0