HBK tog inte chansen

HBK hade ledningen, men sedan lyckades Örebro snabbt kvittera, och senare fick man också in ett segermål så matchen slutade 2-1. Så HBK lyckades alltså inte säkra det allsvenska kontraktet idag, utan nästa år är fortfarande osäker.

HBK hade denna elva när matchen började:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Per ”Texas” Johansson

Anel Raskaj, Mikael Rosén, Jonas Gudni Saevarsson, Michael Görlitz

Emir Kujovic, Marcus Olsson

Matchen började väl ganska jämn, med två lag som försökte spela ganska bra fotboll. Men det var ändå ganska mycket mer boll för Örebro, men HBK kändes farligare när de väl kom upp. Emir hade två skott precis i början av matchen, men inget av dem hittade målet. Efter att Örebro hade absolut mest boll i början så jämnade de ut sig lite när det hade gått en stund av halvleken. Och i den 29:e minuten kommer matchen första mål. Det är Marcus Olsson som faller i straffområdet, och domaren blåser straff. Om jag ska vara ärlig så måste jag säga att det är ytterst tveksamt om det verkligen skulle ha varit straff. Det känns som om Marcus nästan snubblar på sina egna fötter. Men i vilket fall så är det straff, och det är Emir som kliver fram för att slå den. Alvbåge i Örebros mål slänger sig åt fel håll, och det står 1-0 till HBK. Ska man vara ärlig så kändes det faktiskt lite fel med tanke på straffsituationen, men ett mål är ju alltid ett mål. Men det skulle snart jämna ut sig då Roni Porokara i Örebro i dem 32:a kan få in bollen. Det får han efter att bollen först gått i stolpen och sedan studsat på Bahne och i mål, ett riktigt surt mål. Sedan känns det som om det trots allt är Örebro som har resten av halvleken, men det är HBK som har chanserna. Ser man på statistiken i halvtid så visar den just det, 61-39 i bollinnehav till Örebro, men 8-3 i skott, 5-1 på mål, till HBK. Men resultatet i halvlek av 1-1.

I andra halvlek började väldigt likt hur första såg ut, Örebro mest boll men HBK farligast när de kommer fram. Kändes som om bollinnehav för Örebro ökade längre in i halvleken. Men det kändes inte som om Örebro fick till det när det kom fram, utan bollen hamnade alltid hos en HBKare. Men när man som mest satt och tänkte på det så händer det ju såklart. Porokara kan (igen) slå in bollen via stolpen i den 68:e minuten, och det stod plötsligt 2-1 till Örebro. Resten av halvleken försöker HBK att få in en kvittering, man byter in Sise (mot Marcus Olsson), Arack (Saevarsson) och Anselmo (Anel), men kommer inte närmare än Görlitz skott i sista minuten som Alvbåge stöter i ribban. Så matchen slutar 2-1 till Örebro.

Kan inte i efterhand känna att det var alldeles orättvist att Örebro vann, det var till stora delar de som styrde matchen. Men som jag sa så kändes HBK farligare när de väl kom till lägen. Förutom de lägen jag har sagt så hade man också två bollar som räddades på mållinjen av Örebro-spelare. Men man kom upp alldeles för sällan. Sparv saknades som bollvinnare på mitten, antagligen var han skadad. Återigen är det defensiven som absolut ser bäst ut, och Örebro hade verkligen svårt att skapa något. Nästan alla bollar fastnar på Zvirre och Lundberg. Dessvärre fick Lundberg sin tredje varning och är avstängd i nästa match. Sedan offensivt så är det få som har någon riktigt bra match. Skulle faktiskt tro att det var en av Görlitz sämsta matcher, och då går det som det går. Den som var bäst offensiven måste jag säga var Emir som hade en hel del lägen, men sen var det ju det med att sätta sina lägen. Marcus var också pigg i början, men blev osynligare ju längre match gick innan han blev utbytt. Så det såg alltså till vissa delar som mot Hammarby fast lite bättre, men idag fick man inte mest sig några poäng.

Återigen så blir det poäng:

3 p: Johnny Lundberg – återigen så håller Johnny ihop det. Många bollar fastnar på honom.

2 p: Emir Kujovic – som sagt så skapade han en hel del, men bollarna går inte in.

1 p: Tomas Zvirgzdauskas – som sagt så hade Örebro svårt att skapa, en hel del p g a Zvirre.

Nu får man bara lägga detta bakom sig, och rikta in sig mot nästa match. För där gäller det verkligen att man ger precis allt man kan om man ska ha en chans, för det är Göteborg man möter på bortaplan. Snacka om tufft.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"