Med uddamålet igen

På ett regnigt och kallt Strömvallen i Gävle fick HBK direkt en uppförsbacke, som man inte klarade av att hämta upp. Så det blev ännu en uddamålsförlust, denna gången med 0-1. Kan direkt säga att det var VÄLDIGT mycket störningar i sändningen jag såg idag, därför kanske det blir lite sämre analys.

HBK mönstrade denna uppställning:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Per ”Texas” Johansson

Anel Raskaj, Jonas Gudni Saevarsson, Mahamat Azrack, Michael Görlitz

Anselmo, Marcus Olsson

Låt oss säga att matchen kunde ha börjat bättre för Klubben. Man kan även på sätt och vis även använda uttrycket släkten är värst. För i den 2:a minuten slår förre HBKaren Hjalmar Öhagen, lämnade inför säsongen, en frispark som går förbi alla utom Daniel Westlin som kan stöta in 1-0 från ganska snäv vinkel. Det är Texas som helt missar att Westlin och släpper bollen över sig. En extremt jobbig start, som färgar hela halvleken då HBK i princip inte kommer någonvart. Istället så är det Gefle som försöker mycket ute på Texas kant, men har svårt att få bollen på mål. Kanske kommer HBK igång lite smått ju längre halvleken lider, och får iväg ett par skott i slutet av halvleken, men allt som allt så var det under all kritik från HBK i första halvlek, som slutar 1-0.

Det ska HBK-spelarna också ha fått höra i halvlek, då Janne ska ha gett dem en riktigt ordentlig utskällning. Man såg verkligen ilskan hos Janne i intervjun inför andra halvlek. Janne gjorde också två byten i paus, då Texas och Saevarsson fick lämna planen, och Järdler och Emir fick komma in. Järdler bytte rakt av med Texas, medan Emir gick upp på topp, Marcus ner som vänstermittfältare och Anel in centralt. Att få in Emir visade sig var en riktig injektion, då han direkt började skapa. Det var ju också HBK som tog över matchen. Gelfe la sig då på defensiven och drog verkligen ut på tiden så fort det fick chansen. Till slut fick också Daniel Theorin en varning för maskning. Men som sagt så var det HBK som skapade, och framförallt Emir. Kom till ett antal chanser under matchens gång, bl a så får han iväg ett skott efter hörna som bara precis går över ribban, men även en hel del nickar som Mattias Hugosson i mål hade stora problem med. Men halvleken gick, och det hamnade inga bollar bakom Hugosson. Efter 70 minuter gör HBK sitt sista byte, då Gus bytte rakt av med Anselmo. Tror Anselmo fick någon känning. HBK fortsätter trycka på, men det vill säga bara inte. Marcus Olsson får i sista sparken sista chansen, men nickar över i bra läge. Så matchen slutar alltså 1-0 till Gelfe.

Det är en match med två ansikten, då Gelfe helt klart är det bästa laget i första halvlek, medan HBK helt klart är bäst i andra. I och med den dåliga bilden (man fick vara glad om den var bra i tio sekunder) så var det svårt att få något riktigt flyt i hur matchen såg ut. Men det gick ju inte att missa att HBKs första halvlek var bedrövlig rent utsagt. Inte en Görlitz fick något vettigt gjort. Det var alldeles för många långbollar, som HBKarna inte hade en chans på. Dålig ursäkt, men det kändes som de inte hade riktigt koll på underlaget, konstgräset på Strömvallen är ju lite speciellt. Sedan kom ju deras mål som en kalldusch. Men inget av detta är då någon ursäkt, bara grejer som kan ha påverkat. Sedan så måste jag tyvärr säga att Texas tabbar sig återigen idag. Han fick i princip ta på sig båda målen senast mot Elfsborg, och får nog lite bära hundhuvudet även idag med på deras mål, då det är han som missar Westlin totalt. Älskar inte precis Järdler heller, men det kändes ändå skönt när han kom in i paus. Sedan tyckte jag att det syntes på Lundberg att han inte var riktigt hundra idag, var ju länge väldigt osäkert om han skulle spela idag. Han gick inte alls in på samma sätt som han har gjort den senaste tiden. Tror han är sjuk på något vis, så jag hoppas han snabb kryar på sig. HBK lyckades inte heller ta hem kampen på mitten i första, då Saevarsson nog var ganska osynlig, och Azrack inte har kommit in i spelet. Längst fram så var det inte samma rörelse som det har varit den senaste tiden, och alla dessa långbollar gjorde ju inte saken bättre. Då blev det bättre i andra då Emir med sin tyngd gjorde mycket, och även Görlitz höjde sig ett snäpp. Med Emir så blir det ju mer vettigt med långbollar, men det också mer spel utmed marken i andra, vilket passar HBKs lag bättre. Tycker att HBK med alla chanser man skapar i andra helt klart är värda en poäng idag trots allt, och det är mycket Emirs förtjänt. Jag har sagt det innan, men Emir har faktiskt näsa för att hitta lägen, problemet är bara att han har svårt att sätta alla de lägen han får. En annan som var på hugget idag var faktiskt Janne, som verkligen var på tårna hela matchen vid bänken, och gormade och skrek. Härligt att se faktiskt.

Blir även idag poäng:

3 p: Emir Kujovic – kommer in och ändrar matchbilden. Borde ha sätt minst en boll idag med tanke på vilka lägen han fick.

2 p: Michael Görlitz – han inte sin bästa dag idag precis, men är ju ändå alltid ett hot för motståndarna.

1 p: Tomas Zvirgzdauskas – Ser till att de inte blir mer än ett mål bakåt.

Nu väntar ytterligare ett landslaguppehåll, vilket innebär att det är dryga två veckor till nästa match, en riktigt tuff match. Det är nämligen Hammarby som kommer på besök, så då gäller det verkligen att ge järnet… hela matchen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"