Sista i år

Imorgon är det dags för allt att avgöras, då det är sista omgången i årets Allsvenskan. På Ullevi kommer guldstriden att avgöras, medan Djurgården och ÖIS slåss var för sig om kvalplatsen, och HBK möter GAIS på Örjan. Är väl inte precis den viktigaste match, men det är ändå ett läge för HBK att försöka avsluta snyggt och ta någon placering. Också läge att tacka av våra finnar.

 

Efter att ha kontraktet säkrat redan innan senaste matchen mot Göteborg så var man lite rädd att de skulle se tamt ut i HBK. Men HBK bjöd verkligen till och fick också med sig en poäng efter 2-2, vilket helt klart kunde ha blivit mer. Förhoppningsvis så gör man på samma sätt nu i avslutning mot GAIS, och bjuder på en bra match.

 

GAIS ligger ju bara poäng före HBK i tabellen, i alla fall som det ser ut nu, och är väl precis som HBK missnöjda med säsongen. Låg riktigt risigt till innan Benny Lennartsson kom in i tränarstaben, och man fick igång spelet. Så det kan mycket väl vara så att hans kompetens har räddat GAIS. Sedan har man ju Wanderson, som jag är rätt säker gör sin sista allsvenska match imorgon, skulle bli riktigt förvånad om han är kvar nästa säsong. Men man har ett starkt kollektiv också i GAIS som HBK får passa sig för imorgon.

 

Jaha, då är det alltså dags för sista matchen. Är rätt skönt HBK inte har någon vidare att spela för egentligen, att man bara precis som i tisdags bara kan försöka njuta av matchen. Men det som man är lite orolig för när det nu är två lag utan något att spela för som möts är att det kan bli väldigt avslaget, och det är ingen som orkar kämpa fullt ut. Men samtidigt kan det bli en rolig och avslappnad fotboll, vilket jag såklart hoppas på, då man bara kan spela ut. Hade hoppas på att man skulle vågat låta någon yngre spelare från U-laget eller något chansen, eller Kujtim Bala som verkar tillhöra A-laget faktiskt, men i den som tagits ut finns det ingen sådan spelare. Det tycker jag är väldigt synd, hade varit det mest intressant att se imorgon i så fall, men, men. Hoppas i alla fall Kalle får chansen i mål, även om det är Bahnes sista match. Hoppas alla kommer tacka Bahne och Sparv och inte hålla på och tramsa sig och anse att de sviker oss eller något. Man måste ju förstå dem, skulle inte du ta chansen att spela i någon större liga om du fick chansen? Jo, precis. Sedan har det kanske blivit lite olyckligt som det har blivit, men det ska man inte hänga upp sig på. Kanske ska man även ge någon extra applåd till Görlitz imorgon också, finns ju en stor risk att även han försvinner under vintern. Annars hoppas jag bara på en rolig avslutning, och något som man kan ta med sig när man börja igen nästa år.

 

Så ta nu chansen att se det sista av Klubben i år, för sedan blir det en lång vinter…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0