Söderkisar på besök

Efter en två veckors landslagsuppehåll är det imorgon åter dags för HBK att spela allsvensk fotboll igen, då Hammarby kommer på besök. Hammarby som i högsta grad är inblandad i bottenstriden, och kommer gör allt i sin makt imorgon. Så det kommer absolut att bli en tuff match imorgon.

 

HBK som efter vinsterna mot Helsingborg och Djurgården hade ett ganska bra läge. Men efter två raka förluster mot Elfsborg och Gelfe så har läget blivit lite klurigare igen, då man inte har allt för långt neråt. Så nu gäller det att man inser allvaret och verkligen kommer ut och visar var skåpet ska stå imorgon.

 

Men det kommer inte att bli lätt. Hammarby som efter vinst över Brommapojkarna bara hade fem poäng upp till BP inför denna omgång, och sex till HBK. Så man har fått vittring och kommer som sagt att göra allt man kan imorgon, så det gäller vara med. Finns ju också spännande spelare som Emil Johansson och Simon Helg, som det gäller att hålla koll på.

 

Med bara fyra omgångar kvar av Allsvenskan så kan man snart se hur Allsvenskan slutar, även om jag tror det mest inte kommer att avgöras i sista omgången. Så nu är varje match oerhört viktig för HBK om man ska klara sig kvar. Frågan är om det har varit positivt eller negativt för HBK med landslagsuppehållet. Man hade förvisso två raka förluster innan uppehållet, men samtidigt så såg spelet ganska bra ut stundtals, med första halvleken mot Gefle som det största undantaget. Med tanke på den halvlek så gäller det att man verkligen är på tårna redan från början imorgon, och inte har den startsträckan som man hade mot Gelfe. Man måste våga gå upp och pressa och inte ge Hammarby för mycket yta, utan få dem till att göra misstag. Samtidigt måste man pressa med förstånd och inte t ex inte släppa förbi dem för mycket på kanterna. Även de offensiva spelarna måste våga, och inte vika ner sig. Sedan ser jag gärna att man ser mer framåt på mittfältet ibland, istället för att tveka och kanske väljer att lägga bollen bakåt igen. Visst man ska inte spela för många chanspassningar, men man kan inte hela spela någon vidare fotboll genom att bara ta spela i backlinjen. Efterlyser också en spelare med lite längd i anfallet som kan hantera de långbollar som man alltid spelar. Ser också gärna lite spelare som vågar ta skott ur olika vinklar och avstånd. Som ni kanske förstår så en är ett nyckelord imorgon enligt mig alltså att våga. Men som alltid så är det också så himla viktigt att man verkligen går ut och tar kampen och kämpar till man stupar, att alla ställer upp för varandra.

 

Matchen imorgon kan bli väldigt för var HBK hamnar i den slutliga tabellen. Så kom igen nu, och ge allt, det behövs…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0