Sparvs första

Matchen mellan HBK och Hammarby såg mycket länge ut att sluta utan några mål. Men med mindre än kvarten kvar hamnar bollen tills slut i mål, och då i rätt mål, och HBK vinner med 1-0. Ett antagligen väldigt viktigt mål för HBK.

HBK ställde upp som följer:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Per ”Texas” Johansson

Anel Raskaj, Jonas Gudni Saevarsson, Tim Sparv, Michael Görlitz

Emir Kujovic, Marcus Olsson

När matchen sparkar igång så är det HBK som direkt tar tag i taktpinnen, utan att dominera. HBK lyckas också skapa ett antal chanser, men kommer inte till de riktigt farliga. Istället så kommer Hammarby in i matchen allt mer ju längre halvleken går. Fast Hammarby skapar egentligen ingenting. Spelkvaliteten sjunker också ju längre halvleken går, känns att det är två lag som är lite smått pressade och som inte vill ge något bakåt. Så det känns nästan bra när det blir halvtid och Klubben får gå in och peppa upp sig mer inför andra halvleken.

Andra halvleken börjar väldigt likt första då det är HBK som börjar bäst. Har på känn att det kommer att jämna ut sig ju längre halvleken går precis som det gjorde i första, så därför kände det viktigt med att få in en boll under den tiden som man ändå hade övertaget. Men det blir inget mål, och precis som jag trodde så blev det mer och mer Hammarby ju längre halvleken. Eller rättare sagt, HBK har mindre och mindre boll, för Hammarby är precis som i första halvlek ganska uddlösa, men man vet ju aldrig. Spelkvaliteten är inte heller något vidare, utan det är felpass efter felpass. Kändes som om ett mål helt skulle avgöra matchen. HBK byter in Joe Sise istället för Marcus Olsson. Och i den 78:e minuten får HBK ett inkast som till slut hamnar hos Texas som slår ett inlägg som Sise stöter ner och Sparv kan slå in bollen. Sparv första mål i HBK, och 1-0. Hammarby lyckas egentligen inte skapa så mycket på tiden som är kvar. Istället är det Görlitz som är närmast att göra mål, men matchen slutar 1-0.

Kändes ju riktigt gott när Sparv satte sitt mål. Var en riktig skitmatch idag egentligen där inget av laget chansade något framåt, samtidigt som man slog bort lätta bollar. Men eftersom HBK vann så bryr jag mig inte så mycket just nu om jag ska vara ärlig. Men det kunde lika gärna ha varit Hammarby som hade gjort mål. Men om det är något som jag ska berömma i HBK så var det mittlåset, som i princip var felfria. Däremot såg ytterbackarna lite skakiga ibland, framförallt på vänsterkanten. På mittfältet så slog man bort för många bollar, även om Sparv slår någon riktigt bra passning då och då. På kanterna så har både Anel och Görlitz gjort bättre matcher, även om Görlitz som alltid är väldigt viktigt i offensiven. Men Hammarby har ju full koll på det, och gick hårt åt Görlitz. Längst upp så hade alla anfallarna väldigt svårt att få fast bollen. Så det var inte HBKs bästa match precis, men för en gång skull så gick resultatet med HBK idag, vilket var gott.

Även idag ger jag ut poäng:

3 p: Johnny Lundberg – Gjorde att Hammarby knappt kom någonvart och har redan blivit en viktig spelare i Klubben.

2 p: Tomas Zvirgzdauskas – Rakast i ryggen i hela Allsvenskan. Viker aldrig ner sig och är still going strong.

1 p: Michael Görlitz – Hade som sagt inte sin bästa match idag, men skapade ändå en del. Lite för många för långa inlägg.

Så nu har man 8 poäng ner till Örgryte på kvalplats, men jag ropar absolut inte hej innan det är helt klart. Och det hoppas jag inte spelarna heller gör, utan ger järnet även i nästa match, och det är Örebro borta på fredag.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"