Åter besök i huvudstaden

Imorgon väntar nästa match för HBK i Allsvenskan, då man tar sig till Svea Rikes huvudstad för att möta Djurgården på Stockholm Stadion. Djurgården som precis som HBK har haft det väldigt tungt, men som vann senast med klara 4-1 i derbyt borta mot Brommapojkarna. Det har säkert gett dem självförtroende, och HBK kommer få det tufft.

 

Även HBK vann ju senast, då man lyckades slå Helsingborg med 2-1. Såklart väldigt viktiga poäng, och att spelet trots allt såg ut som det gjorde. Men man ska inte glömma att man innan det hade bara en seger på de 14 senaste matcherna, så man har långt kvar innan man kan känna sig säker. Och mot ett lag som fick den genomköraren senast, blir det tufft.

 

För som sagt har Djurgården haft det väldigt tufft, med nio raka matcher utan förlust, och var t o m nere på jumboplatsen inför förra omgången. Men man fick en go seger senast mot BP, och fick göra lite mål också. Laget har säkert fått en del självförtroende efter detta och kommer säkert att komma till matchen imorgon lite starkare än innan, för nu har det fått upp vittring. Sedan har man ju spelare som t ex Boyd Mwila som absolut kan blixtra till. Så det gäller för HBK att man har blåstället på, och är beredda att ge allt, för det kommer att behövas.

 

Som sagt så var det skönt att man fick med sig tre poäng senast, och att man spelade som man gjorde. Inställningen var riktigt bra, och den höga pressen ställde verkligen Helsingborg. Nu gäller det att man gör samma sak även imorgon. Man måste våga gå upp och pressa, även om man är bortalag. Men samtidigt så tycker jag fortfarande att det funkar helt okej när backlinjen faller lite och det blir trångt, så det måste också finnas med. Sedan är jag glad över att man spelade mer på marken senast mot Helsingborg, även om det kommer en och annan långboll ibland. Men jag måste säga att Marcus Olsson och Anselmo på topp klarade det bättre än vad jag hade förväntat mig, de vann ju faktiskt i luften lite då och då. Man använder sig också mycket av inlägg, och kvalitén på inlägg har ökat den senast tiden, vilket har gjort dem till ett vapen framåt. Men ett lite problem ibland är att få iväg bollen från sin egna tredjedel, för den fastnade där ibland. Så kanske borde man ibland ta ett lättare alternativ i dessa situationen när man är nära sitt eget mål, istället för att krångla till det. Kanske skulle man trots allt försöka även få in lite mer längd i anfallet, så man har en som oftare kan få fast bollen efter långbollar. Men framförallt är det bara att försöka fortsätta med hur man spelade mot Helsingborg, och verkligen ge järnet från början till slut, och inte vika ner sig. För attityden är såklart fortfarande väldigt viktig.

 

Så kom igen nu, visa att spelet mot Helsingborg inte var en tillfällighet, utan att ni verkligen är så bra. För jag vet att ni kan, nu gäller det bara att ni visar det!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Kung Carl XVI Gustaf Bernadotte

Heja Djurgår'n

2009-09-24 @ 11:15:45
URL: http://kingofsweden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0