Åter snöplig förlust

Matchen mellan HBK och Elfsborg såg länge ut att sluta oavgjort. Men i den 88:e minuten kan Elfsborg avgöra och matchen slutar 2-1, vilket innebär att HBK fortfarande har det tungt mot Elfsborg.

HBK ställde upp likadant som mot Djurgården, alltså såhär:

Magnus Bahne

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Per ”Texas” Johansson

Anel Raskaj, Jonas Gudni Saevarsson, Tim Sparv, Michael Görlitz

Anselmo, Marcus Olsson

Matchen börjar väl lite trevande, men kanske var det Elfsborg som började bäst. Men det är trots allt HBK som kommer till avslut och skapar hörnor i början. Elfsborg tar sig fram mycket på sin vänsterkant, där framförallt Emir Bajrami gör det bra, men får också mycket hjälp av Martin Ericsson. HBK har lite svårt att få någon riktigt grepp om dem, men hamnar inte i så många svåra lägen trots allt. I alla fall inte förrän i den 27:e minuten, då Bajrami kan slå ett inlägg som Martin Ericsson, efter miss av Texas i markeringen, kan slå in. 1-0 till Elfsborg, vilket kändes tungt. Efter det känns det som om Elfsborg fortsätter att ha spelet, men inte kommer så mycket längre än till nästan-lägen. I den 32:e minuten blir Saevarsson varnad, och tar sig för ljumsken när han får det gula kortet. Troligtvis så hade fått en smäll där, eftersom han byttes ut efter 40 minuter, och in kom Azrack. Och han hann inte vara inne så länge innan det smäll från hans bössa. För i den 44:e minuten, efter en frispark, kan Azrack få tag på en resning och smälla in kvitteringen. HBK var också innan nära att ta ledningen också när Görlitz skjuter i stolpen, men det stod 1-1 i halvtid. Kändes ju skönt att få in kvitteringen innan pausen.

Känns som om det är lite Elfsborg som tar initiativet i början av andra halvlek. Men förutom en del hörnor och liknande så kommer man egentligen inte till så många skott. Istället kommer HBK in i matchen efter ungefär halva andra halvlek, och tar över spelet. Man byter även in Sise istället för Anel efter 71 minuter. HBK lyckas skapa en del lägen, men lyckas inte få till det sista. Man byter även in Emir, och ut med Anselmo, men inte heller det ger något mål. Istället kan Elfsborg då i den 88:e minuten avgöra matchen, då inbytte Denni Avdic kan slå in bollen efter inlägg från Amadou Jawo. HBK försöker pressa på sista minuterarna, men förutom en bra frispark och en hörna kommer man inte till. Så matchen slutar alltså 1-2 till Elfsborg.

Såklart en tung förlust, man kan inte komma ifrån det. Men samtidigt är det än ganska jämn match, där även HBK kunde ha fått in det avgörande målet. Tycker man trots allt visar att man inte viker ner sig, även om man kommer in underläge. Man fortsätter att kämpa enda in i slutet, men för inte något för det. Måste ju sägas att Elfsborg är ett skickligt lag, med individuellt skickliga spelare, som kan göra mycket på egen hand. Men jag tycker framförallt att mittlåset med Zvirre och Lundberg gör det riktigt bra idag. Såg kanske lite sämre ut till vänster om dem, då Texas inte gjorde sin bästa match idag, även om ryckte upp sig lite i slutet. Sedan måste man säga att Marcus Olsson har tagit ett kliv den senaste tiden, och är med sin snabbhet ett stort orosmoment får motståndarna. Tyvärr så var det lite sämre centralt på mittfältet, då Sparv nog har tankarna på Groningen, och Azrack inte riktigt har kommit in i spelet ännu, även om han fick in ett mål idag. Var synd att Saevarsson fick lämna, är med sitt slit än bra spelare att ha med, en ny Turbo. Men får väl ändå säga att det inte är någon som gör bort sig helt idag, utan de flesta gör en helt okej insats.

Det som får poäng idag är:

3 p: Johnny Lundberg – går åter en riktigt stabil insats, och är nu viktigast i backlinjen.

2 p: Marcus Olsson – har tagit steg framåt den senaste tiden. Är riktigt snabb, men är även ganska stark.

1 p: Tomas Zvirgzdauskas – håller det städat i mitten tillsammans med Lundberg. Ger alltid allt i varje duell.

Jaha, det gick inget vidare idag. Men nu gäller det att ladda om inför nästa match, som är borta mot Gelfe på söndag. För match på Strömvallen är aldrig enkel.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"