Dags att ta sig själva i kragen

Efter ett par veckors landslagsuppehåll så är det imorgon åter dags för match för HBK i Allsvenskan, en match mot Örgryte borta på Gamla Ullevi i Göteborg. ÖIS som har haft en väldigt tuff säsong, men som nu har två raka segrar, och kanske är på väg uppåt. Hur kommer HBK att hantera det?

 

Med 0-8 i två senaste matcherna för HBK i Allsvenskan, ställs alltså HBK mot ÖIS imorgon. Senast mot Häcken så började man ju helt okej, men sen rann det iväg. Man har även spelat en träningsmatch under uppehållet, mot Nordsjaelland. Även där blev det ju förlust, med 2-0, men Janne var ändå nöjd med försvarsspelet. Så vi får väl se om försvaret ser bättre ut imorgon än vad det gjorde innan uppehållet, för då såg det ju inte så bra ut…

 

För Örgryte däremot har det alltså börjat se ljusare ut för. ÖIS som länge såg ut att få det riktigt tungt, och det var raka vägen tillbaka till Superettan för dem. Man efter att Åge Hareide tog över som tränare har det gått bättre, och nu har alltså två raka segrar. Framförallt så har man det mest omtalade anfallsparet innan säsongen, Marcus Allbäck och Alvaro Santos. De hade förvisso skadeproblem under våren, men när de nu har kommit tillbaka har de visat vilken klass både besitter. Gäller verkligen att ha koll på dessa två, men även andra så som Zavadil och Mellqvist. Men någon vi inte kommer att få se imorgon är Seb, som är avstängd.

 

Man måste ju säga att backlinjen var helt urusel innan uppehållet, och det visar ju målskillnaden de två senaste matcherna i Allsvenskan, 0-8. Det har varit alldeles för enkla mål man har släppt in också, varken Trelleborg eller Häcken spelade inte ut HBK helt precis. Därför måste det bli lite ändringar i backlinjen, och på vänsterbacken kommer det definitivt att bli det. Det eftersom Järdler är avstängd efter utvisning senast, och det innebär nästan helt säkert att Texas tar han plats. Tycker nästan även att Texas ska ta över kaptensbindeln från Tommy, för Tommy har inte varit den ledare han ska vara. Tycker inte heller Tommy ska vara med i startelvan imorgon, utan ser hellre Zvirre och Johnny i mittlåset. Det var ju även de två som fick spela där mot Nordsjaelland. Men det har ju inte bara varit defensiven som har klickat, utan även offensiven har ju sett sisådär ut, men det har den ju sett ut nästan hela säsongen. Hoppas man kör med två anfallare imorgon, för det behövs mer än en längst fram nu när det inte riktigt funkar som det ska i anfallsspelet. Var ju lite oroande att Görlitz inte kunde vara med mot Nordsjaelland. Har inte heller sett någon trupp till imorgon, så jag vet inte om han är med där, eller någon av de andra lite småskadade spelarna. För imorgon måste vi ha spelare som inte är rädda om sina fötter, eller liknande, utan ger allt i varje läge, i varje kamp. De måste ge järnet hela matchen och kämpa, kämpa, för det har det varit lite sisådär med i vissa lägen. Sedan måste de spelare som faktiskt har en del rutin verkligen ta sig själva i kragen och leda laget och de yngre spelarna. För kan inte de äldre hantera situationen, hur ska då det yngre klara den. Nä, kom igen nu!

 

Så nu hoppas jag Janne verkligen trycker i spelarna en massa vilja och jäkla anamma till imorgon, för imorgon ska alla kämpa till sista droppen…


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Markus Allbäck

Heja Öis! Ikväll vinner vi med 4-0 mot en tam bollklubb som åker expresståg ner mot superettan!

2009-09-15 @ 11:27:21
URL: http://www.öis.se
Postat av: Lasse

Din summering av backlinjen är klockren.

In med Johnny i mitten, Texas på kanten och Tommy till på bänken. Bindeln på Texas. Dock skulle jag bli förvånad om Janne sätter bindeln på en spelare som inte spelat mer under säsongen... Men Texas är ledargestalten som borde ha bindeln.

2009-09-15 @ 11:53:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0