Kusinen på besök

Efter den jobbiga förlusten i tisdags för HBK väntar imorgon nästa match, denna gång på hemmaplan. Det är kusinen Helsingborg som kommer på besök från andra sidan åsen, det närmaste man kommer derby för HBK. Om det inte är så jättelångt i avstånd rent geografiskt mellan Halmstad och Helsingborg, så är det i tabellen. Medan Helsingborg är med i toppen, kämpar Klubben lite längre ner i tabellen.

 

För med bara en seger på de 14 senast matcherna kan man inte vara med någon annanstans än i botten. När nu lagen runt HBK där nere börjar ta poäng så blir det ju bara jobbigare och jobbigare. Och trots att det såg bättre ut senast mot Örgryte så får man trots allt åka hemma utan någon poäng. Och motståndet imorgon känns ju inte precis lättare, så det kan bli riktigt tufft.

 

För Helsingborg är trots allt med hyfsad i toppen, även om man ligger femma med 8 poäng upp till ledande AIK, så kan allting hända de sista åtta omgångarna. Man var också med länge i Svenska Cupen, innan man i onsdags åkte ut mot IFK Göteborg i semifinal. Helsingborg hade innan matchen gått ut med att de i princip redan hade gett upp allsvenskan och satsade allt på Svenska Cupen. Men när de nu ramlade ur cupen så tar de säkert upp satsningen på Allsvenskan. De är säkert också revanschsugna efter förlusten i onsdag, något som HBK kan få sota för. Och med den trupp som man trots allt har är man inte alls att leka med, så HBK kommer verkligen att behöva kämpa till sista bloddroppen.

 

Man visade ju trots allt kämpavilja i tisdags tycker jag i HBK, vilket kändes väldigt positivt. Sedan så kanske man skulle pressa lite mer ibland för att inte motståndare ska få för mycket tid med bollen, utan stressas till att slänga bort bollen. Men samtidigt så tycker jag inte heller att man helt och hållet ska gå ifrån det låga försvarsspelet, som trots allt funkade ganska bra under delar av matchen senast. Men passningsspelet var det väl sisådär med i matchen i tisdags under vissa stunder. Man kändes alldeles för nervösa och slängde bort alldeles för många bollar. Men samtidigt som måste man våga spela utmed marken, speciellt om man spelar med två lite mindre anfallare som man hade senast. Visst skulle man få t ex Emir så kan man ju skicka lite långbollar på honom då och då, men man får inte ha det som första alternativ hela tiden. Och visst, självklart får man tjonga iväg bollen ibland i backlinjen, i fall man är eller riskera att bli pressad långt ner i banan. För det känns rätt ofta som att man försöker sig på lite för riskfulla passningar efter att man fått tag på bollen långt ner, vilket lätt kan ställa till problem, och ge motståndarna lägen. Nu hoppas jag alltså bara att man fortsätter med den kämparviljan man hade i tisdags, och kanske lite till. Sedan gäller det att spela enkelt, och inte krångla till det.

 

Så kom igen Klubben! Det finns så mycket långt där inne, nu gäller det bara att man kan visa det. För än har vi en chans, men man vet aldrig hur länge…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0