Segersviten bruten

HBK hade tre raka segrar mot Nordsjaelland innan dagens match, men den sviten sprack och Nordsjaelland vann med 2-0 efter ett självmål och en straff. Det mest som jag skriver om matchen är efter referatet på hbk.se, som säkert är lite vinklad.

HBK ställde upp med denna uppställning, vilket till stora delar stämde med den elvan jag ville se:

Kalle Johnsson

Emil Jensen, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Per ”Texas” Johansson

Mikael Rosén, Mahamat Azrack, Jonas Gudni Saevarsson, Anel Raskaj

Emir Kujovic, Anselmo

Matchen kunde ha börjat bättre för HBK då Andreas Laudrup (Michael Laudrups yngsta son, 19 år gammal) ska ha kunnat ta sig fram på högerkanten, och när Emil Jensen ska rensa bort bollen vid bakre stolpen ska han ha fått en felträff och bollen går i bakom Kalle istället. Det ska ha varit danskarna som har mest boll, medan Klubben medvetet ska ha backat bakåt. Men förutom målet ska Nordsjaelland inte ha skapat något förutom ett skott i stolpen.

I halvtid gjorde HBK två byten, Gus och Emir går ut, och Tommy och Prent kommer in. Tommy går in som vänsterback, Texas flyttas upp ett steg och Anel går över till höger. Prent bytte rakt av med Emir. Även i andra halvlek så ska danskarna ha haft ett lite spelövertag. Och i den 71:a minuten ska Nordsjaelland ha fått en billig straff efter knuff, och Nicki Bille ska ha satt den säkert. I slutet ska HBK ha kommit några fina lägen, men inte lyckas hela vägen. Azrack ska även ha bytt med Markus Gustafson i 88:e minuten. Men matchen slutade 2-0.

Efter matchen sa Janne till hbk.se att matchen var som ett alternativ till träning av försvaret, för att de är det de tränar mycket på just nu. Så utifrån det så tyckte han att de fick än ordentlig genomkörare, och Nordsjaelland var spelskickliga. Så han var jättenöjd över att danskarna inte skapade något förutom målen, och att försvarsspelet funkade bra.

Men Janne var inte helt nöjd med anfallsspelet då Anselmo inte riktigt är i fatt än, Emir har känningar i ljumskarna och Prent inte är van vid att spela i anfallet. Så han hoppas på lite fler folk friska till nästa vecka, och säger även, vad kan ha varit en pik, att bytet till 4-4-2 kan ha påverkat anfallsspelet.

Svårt för mig att egentligen få någon vidare uppfattning över vad man ska dra för slutsatser av matchen idag, eftersom jag då inte själv sett matchen och referatet på hbk.se mycket väl kan var ganska vinklat åt HBKs fördel. Men det är ju aldrig bra att förlora, särskilt inte efter hur det har sett ut den senaste tiden. Men ska man följ vad Janne säger så låter det ju som om man är på rätt väg, och Jensen lär ju inte spela mot ÖIS och var straffen så billig som det låter på hbk.se så kanske man kan stå ut med det också. Men som sagt svårt att skapa sig någon uppfattning. Men anfallsspelet verkar inte hittat rätt, men visst det kanske tar en match att hitta tillbaka till 4-4-2, men det känns ju inte helt lovande.

Så nu får man ta vara på denna vecka så gått det går, och ladda inför ÖIS nästa tisdag, inget annat finns just nu. För där ska man bara kriga i 90 minuter.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"