Sjuhäradsbygdens stolthet på besök

Imorgon spelar HBK sin tredje match på en dryg vecka, denna gång mot Elfsborg. HBK som hittills i år inte har haft det så kul mot just Elfsborg, och det kommer säkert bli tufft imorgon också. Förövrigt har Radio Halland gjort en kampsång till HBK, som ska spelas för första gången imorgon. Förhoppningsvis är den bättre än ”Varje dag som går älskar vi HBK”.

 

HBK kommer ju till morgondagens match med två raka segrar i bagaget. Man har både visat prov på att kunna sätta hög press och styra, Helsingborg, och på att ha tålamod och till sist nötta ner motståndaren, Djurgården. Men samtidigt så känns det inte hundra heller ännu, och det är fortfarande långt kvar. Och Elfsborg är fortfarande med i guldstriden, så det kommer att bli väldigt hårt.

 

För trots storförlusten mot Malmö, 5-0, för två omgångar sedan, så har man efter segern i förra omgången mot BP, 1-0, inte mer än fyra poäng till förstaplatsen. Sedan så har man antagligen Allsvenskans bästa trupp på pappret, med spelare som Anders Svensson, Stefan Ishizaki och Emir Bajarami, men även massor av andra av bra klass. Så det gäller verkligen att vara vaken, för de har nog i sina bästa stunder Allsvenskans bästa passningsspel.

 

Efter det lite lägre försvarsspelet senast mot Djurgården, så tycker jag att man åter ska gå upp och pressa högt mot Elfsborg. För som sagt, får de igång sitt passningsspel så är det väldigt bra. Så genom ett pressa Elfsborg högt ger man dem mindre tid på sig att ta beslut, och då kommer de förhoppningsvis slänga bort lite mer bollar. Man samtidigt måste man vara vaksam, för de som sagt är väldigt skickliga med boll. Man får se till att man inte går upp för långt, och på så viss blir överspelade och ger Elfsborg en massa yta. Sen vill jag se mycket kämpavilja från HBK, och att man då går in tät och hårt på Elfsborgs-spelarna. Och sedan tycker jag att man ska hålla koll mycket på… Mathias Florén faktiskt, Elfsborgs vänsterback. Det är för att han är en viktig del i Elfsborgs uppspelsfas, och stör man honom så kan man förhoppningsvis störa hela Elfsborg. Så ganska hög press i defensiven, men kanske falla någon gång ibland. Kan man sen vara med i kampen om mitten, och våga spela ut med marken i HBK så är det riktigt bra. För jag trots allt att HBK har större chanser att störa Elfsborgs backlinje om man håller sig på marken och utnyttja sin snabbhet, istället för att stångas i luften. Men visst, skulle man få in lite längd och styrka där fram i HBK, som Emir eller Sise, så kunde väl någon långboll då och då passa bra, som variation. Sedan måste HBK-spelarna våga gå på skott, även från lite längre håll. Det krånglas ofta till när man trots allt har möjlighet för skott, och man tappar bollen. Sedan blir man ju mindre förutsägbara om man tar skott från lite olika avstånd.

 

Också inställningen, att alltid ge järnet, är lika viktig imorgon som alltid. Så knyt näven i fickan, och ta på er tandskydd. För inget är omöjligt, man kan rubba Elfsborg, men det blir jobbigt.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0