Snöpligt

Som sagt, det blev ytterligare en förlust igår, trots 1-0 till HBK i paus. Men Örgryte kan vända i andra och sätta det avgörande 2-1 målet strax innan full tid.

Måste väl erkänna att det är ÖIS som tar initiativet i början av matchen, utan att egentligen skapa något, ÖIS första skott kommer faktiskt i den 33:e minuten. Istället så kommer HBK in i matchen ju längre halvleken går. Det är även HBK som kommer till de första riktigt farliga chanserna, bl a så har Anselmo en boll som bara går någon centermeter utanför stolpen. Anselmo även några andra chanser, som inte är riktigt lika farliga. Men så kommer vi då till Öis första skott, som också blir farligt. Det kommer efter missförstånd bland HBKarna och Örgrytes Nicholas Sandberg kan få iväg en tåfjutt som studsar väldigt märkligt, men Kalle kan få den precis över ribban. På hörnan så följer så kan Sandberg nicka, men Kalle gör en riktig TV-räddning och får iväg bollen. Nästa läge kommer i den 41:e minuten, denna gång för HBK. Det är Görlitz som driver in bollen från kanten och passar Marcus Olsson som ganska ensam kan vända om och snyggt placera in 1-0 till HBK. Kändes ju riktigt skönt i det läget, speciellt strax innan paus. Man lyckas också hålla resultat till halvtid.

HBK gör inga byten i halvtid, men det gör Öis, och det ska visa sig vara avgörande. För in kommer det stora nyvärvet innan säsongen, Alvaro Santos. Känns direkt att Öis får en dimension till i anfallsspelet. Och i den 54:e minuten får Santos också visa vad han går för framför mål. Marcus Allbäck får bollen en bit utanför HBKs straffområde, går lite ut mot kanten och lägger en perfekt chipp som går precis över HBK-backen, och Santos slår till på volley, 1-1. Går egentligen bara att applådera, ett mål svårt att hindra. Nu blev man också lite nervös, man vet ju hur det har gått de två senaste matcherna efter att HBK släppt in ett mål. Men jag tycker HBK fortsätter kriga, och är lika bra som Öis. Resten av halvleken var det mycket kamp och spel fram och tillbaka. HBK byter in Emir, som har haft en del ljumskproblem den senaste tiden, mot Gus i den 70:e minuten, och sedan Anel mot Marcus Olsson i den 85:e. I den 88:e minuten får Anselmo en jättechans då han kommer en helt perfekt på ett inlägg, men bollen går precis över ribban. Och bara minuten senare så kommer det avgörande ögonblicket i matchen. På en frispark går först ett antal Örgryte-spelare hårt åt Kalle, sedan får Azrack en ful smäll när han ska sparka bort bollen, och sedan sparkar nog Allbäck Emir i huvudet, innan en Örgryte-spelare kan forcera in bollen. Och det blir mål…! Känns ju helt absurt, det ska ju bara vara frispark där, men det tycker inte Markus Strömbergsson. Det blir också slutresultatet, känns oerhört snopet.

Visst kändes det riktigt tungt efter matchen, man är trots allt lika bra som Örgryte, och det kunde ha slutat hur som helst, också åker man på ett sådant mål som man gör. Ska vara ärlig och säga att jag aldrig har gillat Markus Strömbergsson, enda sedan har dömde sin första HBK-match, då han gjorde en praktmiss. Hans nivå igår var väldigt ojämn, och han måste i smyg vara förtjust i Allbäck, för han fick bete sig precis som han ville igår. Att Allbäck inte fick något kort igår är ett rent mysterium. Men gjort är gjort, och det är ingen att gräva ner sig för, men t o m en person som mycket sällan ger sig på domare var väldigt irriterad på honom igår. Matchen i sig var i alla fall ett steg i rätt riktning, även om det var en hel del misstag. Tyckte trots allt backlinjen hade ganska bra koll på Öis anfallare, och Johnny är nu given i mitten. Sedan tyckte jag både Marcus Olsson och Anselmo kändes ganska pigga längst fram, och Anselmo hade ju en hel del lägen, som hade suttit ifjol. Även Kalle fick lite revansch sedan senast, killen visar pondus vilket är kul att se. Sedan visade man mycket kämpavilja igår, vilket jag ju verkligen har sökt efter. Däremot så såg de gamle på kanterna ganska skakiga ut, Texas och Gus alltså. Texas hade inte bollkontroll för fem öre under stora delar av matchen, och Gus var väldigt slöa och stillastående. Det var väl lite skakig rent generellt ibland tycker jag, och man måste våga spela ut lite mer ibland, för det finns där någonstans, man måste bara våga.

Dags att ge ut poängen:

3 p: Michael Görlitz – är ju trots allt den som får det att hända mycket offensivt. Är han som skapar hela läget vid målet.

2 p: Johnny Lundberg – kommer in lite som en fältherre och styr upp backlinjen. Blir bara bättre för varje match.

1 p: Kalle Johnsson – trots att han även idag får släppa in ett par mål så visar han ändå prov på självförtroende och pondus.

Tung förlust, som kommer att svida lite tag till. Men på lördag så för Klubben en ny chans när man möter Helsingborg på hemmaplan, men det kommer bli oerhört tufft även då.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"