Träningsmatch i Danmark

Efter några dagars ledigt under landslagsuppehållet så började HBKs spelare träna igen idag, för att imorgon åka över sundet till Danmark och möta Johnny Lundbergs förra klubb FC Nordsjaelland på Farum Park kl 14. Match imorgon blir den femte lagen emellan på drygt 2,5 år, vilket gör att lagen trots allt bör ha hyfsad koll på varandra. Senast lagen möttes var under försäsongen i våras, även då med Nordsjealland som hemmalag. En match som slutade 1-0 till HBK, för väl se om man klarar av något liknande imorgon?

 

Sedan förra matchen har två svenskar lämnat Nordsjaelland under sommaren, och två nya kommit till. De som har lämnat är då förstås Johnny till Klubben, och Andreas Dahl till Hammarby. Svenskarna som finns i hos danskarna nu är förutom Benjamin Kibebe, som är kvar sen senast, Pierre Bengtsson och Rawez Lawan. Pierre var ju med i den svenska truppen i U21-EM i somras, men fick inte spela något. Även Lawan har gjort några U21-landskamper, senast 2008, men var väl aldrig riktigt aktuell för truppen i somras.

 

Jag vet faktiskt inte när man bestämde denna träningsmatch, och upptäckte den själv förrän för en vecka eller så. I vilket fall så känns det som ett ganska bra tillfälle att lägga matchen. Nu får HBK en chans att utan press försöka hitta spelet igen, och kanske testa någon nytt, för något måste ju ändras. Framförallt så tycker jag att det är backlinjen som måste visa att de är bättre än vad man har visat den senaste tiden, men även offensiven måste slipas en del.

 

Man har inte tagit ut något lag ännu i HBK, men vad som är klart är att dessa spelare inte kommer vara med: Sparv (Finland A) och Emil Salomonsson (U21) är på landslagsuppdrag, medan Sise (fot) ), Marcus Olsson (ljumske), Görlitz (häl) och Ajsel (knä) är mer eller mindre skadade. Även Järdler är ett frågetecken. Så vi får väl se vilka som får chansen imorgon. Men jag skulle gärna se Lundberg i som mittback, tycker han borde få chansen där. Sedan så tycker jag att man ska starta med både Emir och Anselmo som forwards, måste ju gå över till två anfallare nu. Sedan kanske man skulle ge Kalle chansen att ”revanschera” sig efter Häcken-matchen. Revanschera är väl egentligen helt fel ord, det var absolut inte hans fel vad som hände mot Häcken, men jag tror ändå han som sista utpost tar på sig det lite. Därför skulle säkert det säkert kännas skönt för honom att få en chans till innan nästa allsvenska match.

 

Som sagt var jag inte riktigt helt beredd på den matchen, men hoppas HBK använder den på rätt sett. För nästa vecka väntar en väldigt tuff match mot Örgryte på bortaplan…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Colle Jr.

Jaha

2009-09-08 @ 11:04:20
URL: http://www.aftonbladet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0