En grön gräsmatta imorgon

Efter all påskgodis är det imorgon åter dags för Klubben att spela allsvensk fotboll. Då tar man säg nämligen söderut ner till Malmö, för att möta Malmö FF på Swedbank Stadion. En resa som det är tänkt att även jag ska göra under eftermiddagen imorgon, för att då vara på plats på Swedbank Stadion i tid för matchen, som ska börja sju.

 

Malmö som har börjat bra, och har två raka segrar mot Örebro och Gelfe. De har ju också snackats upp en hel del inför säsongen som ett möjligt guldlag. Och chansen är nog ganska stor att Malmö kommer att vara med i toppen med tanke på vilket manskap man trots allt har, och att man har fått en helt okej start. För det som har varit de senaste åren är ju att starten inte har varit så bra får Malmö, som inte har hittat rätt förrän till hösten. Men nu har man alltså fått bra förutsättningar redan från start. Och frågan är var HBK kan sätta emot egentligen då Malmöspelarna forcerar fram med publiken i ryggen. Men det blir nog riktigt jobbigt för Klubben imorgon.

 

HBK kommer ju trots allt med en seger i ryggen efter segern mot Åtvidaberg med 4-0. Men Åtvidaberg bjöd inget vidare motstånd egentligen, och för det riktigt tufft i Allsvenskan i år. Tufft också man i Åtvidaberg kickad tränaren efter tre omgångar, känns ju inte riktigt som om det är hans fel att de har fått den start de har. Och trots segern senast för HBK så finns ju tyvärr fortfarande Elfsborgsmatchen på näthinnan, och det var ju en riktigt jobbig match minst sagt. Och Malmö har ju startat minst lika bra som Elfsborg, och man kommer ju också säkert ha ett stort stöd under hela matchen från publiken.

 

Något som måste fungera imorgon för att det ska gå över huvudtaget imorgon är de bakre leden. Till och börja med måste Robin kunna hålla lite fler bollar och inte tapp lika många som mot Åtvidaberg. För att Malmöspelarna kommer vara framme och hugga så fort de får chansen. Men något som ju var kul i Åtvidabergsmatchen var att Robin var ute och tog lite bollar ute i straffområdet. HBK har ju haft målvakt som gärna låter bli att lämna sin mållinje under ett antal år, så som Conny, Sahlman och även Bahne förra året. Genom att gå ut och greppa bollarna istället så kan man ju undvika en massa strul inne straffområdet som det annars kan bli, så det är viktigt. Sedan backlinjen måste visa sig från sin bästa sida, och får inte bjuda Malmöspelarna på gratislägen, för det har man inte råd med. Tycker också precis som innan att Zvirre skulle få spela istället för Tommy i mittförsvaret. Tommy har ju en tendens att ställa till det. Då känns Zvirres kompromisslösa spel mer tilltalande. Framför backlinjen känns Anel och Gus ganska självklara då dessa spelade bra mot Åtvidaberg.

 

I anfallsspelet så tror jag inte det kommer att bli några skillnader mot hur det har sett ut de tre första matcherna. Men imorgon vill jag framförallt att Emil och Emir presterar nivå högre än vad de har gjort de första matcherna, då de inte har visat vad de kan riktigt. Emil gjorde förvisso mål senast, förhoppningsvis stärker det honom tills imorgon. Görlitz visade ju verkligen vägen förra matchen då han var inblandad i alla målen. Fast han var lite för bollkär förra gången tyckte jag faktiskt, så det kan han göra bättre. Sise där fram är ju stor och stark och jobbig att möta, samtidigt som han ju har hyfsad speed. Men det som fattas är ju att få in lite bollar, missade ju ett jätteläge senast.

 

Nu har jag ju förvisso inte sett någon trupp till imorgon, men jag tror inte det blir några större skillnader mot hur den har sett ut tidigare. Men vilka en som är med imorgon måste kämpa, för det kommer att bli väldigt tufft.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0