Förlust som kan visa sig bli tung

HBK åkte på en jobbig förlust idag mot Mjällby. Resultatet blev 1-2 till blekingarna, men det var inte bara resultatet som sved. För både Anel och Robin fick lämna banan efter kollisioner med Mjällbyspelare.

HBK ställde upp med detta lag idag:

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Emil Salomonsson, Emir Kujovic, Michael Görlitz

Joe Sise

Det kändes illa redan när matchen drog igång idag. Bollen hoppade och studsade för HBK redan de första minuterna och man fick inte tag i den. Istället kan Mjällby starta bäst och komma fram en del och har två bollar precis utanför stolpen. Men det är HBK som tar ledningen då Anel lägger en riktigt fin boll till Sise som tämligen fri precis framför mål kan sätta bollen bredvid Mattias Asper i Mjällbymålet. Det var väl kanske inte helt rättvist i detta skede av matchen, men ändå skönt att Sise fick göra mål. HBK tar nu även över matchen lite. Men matchbilden skiftar igen i samband med att Anel får en smäll och får till sist byta mitt i halvlek. Och det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer, efter en hörna där Robin kommer fel för att boxa bort bollen och Daniel Nicklasson kan genom alla ben få in bollen. Sedan lite senare får Marcus Ekenberg i Mjällby iväg ett jätteskott, men Robin styr fint bollen till hörna. Men på hörnan kan David Löfgren ge Mjällby ledningen precis innan paus. Två riktiga skitmål av Mjällby, men de räknas ju lika mycket som alla andra mål. Detta är också ställningen i paus.

Inför andra halvlek gör Lasse ytterligare ett byte då Emir får gå ut och Mackie kommer in. Mackie tar då vänsterkanten och Görlitz går in centralt. Och HBK börjar en kvitteringsjakt som går över hela halvleken. Och man skapar också en del lägen, och med en gnutta tur som skulle man ha haft oavgjort, om inte segern. Men trots nästan öppna mål och liknande så studsar bollen in HBKs väg utan enda gången bollen letar sig in i maskorna är när Mackie har sprungit offside. Mjällby ligger också och försvarar sig hela halvleken och skapar egentligen ingenting. Förutom då när Robin får en smäll efter ett inlägg. En smäll som gör att han efter ett tag får byta med Kalle. Men jag tror knappt Kalle behöver göra något ingripande över huvudtaget. Men Mjällby vinner alltså, och assisterande tränare Micke Svensson sammanfattar matchen klockrent: ”Skit, detta var inte bra”.

Nä det var ett uruselt HBK under hela första halvlek. Bollarna studsade så fel det bara kunde under första. Innan har man ju öppnat matcherna ganska hyfsat, till och med mot Elfsborg. Men inte idag. Men första tanke var att man skulle få det jobbigt för att planen var ganska gropig. Men Mjällby hade inga större problem med det. Så man kan inte skylla på det. Men det fanns inte den rätta inställningen från början, och har man inte det från start så är det svårt att få det under spelets gång. Med Mjällbyspelarna satsade fullt i varje situation, så var HBK-spelarna alldeles för snälla och försökte de var tuffa så blev det fel. I andra blev det desto bättre, och då hade HBK i princip allt spel. Men det funkade inte sista tredjedelen, och därför fick man aldrig in något kvitteringsmål. Det fattas en riktig straffområdesspelare som kan sätta dit bollarna. För även om Sise fick sätta en boll idag så känns han fortfarande inte som den riktiga målskytten. Och Emir verkar ju helt iskall, och Mackie lyckas vad det verkar bara göra mål när det inte räknas. Det hade kanske ändå vore aktuellt att slänga in Anselmo och se honom han kan hitta tillbaka till 2008s form. Vet inte om han ens vart med i truppen idag, men han hade nog inte fått komma in ändå med tanke på skadorna. Och sedan är det får slarvig defensivt ibland, och det är också slarv som leder fram till båda Mjällbys mål. Förhoppningsvis så många av de yngre, Markus Gustafsson eller nyligen uppflyttade Richard Magyar, sig in i mittlåset inom en snar framtid.