Luriga nykomlingar på besök

Imorgon kommer HBK få besök från Listlandet i Blekinge. Det är nämligen Mjällby som har letat sig till Örjans vall för att spela allsvensk match. Matchen imorgon är ena delen i något som har blåst upp som Supersöndag i Halmstad. Andra delen är Drotts avgörande match i handbollsslutspelet som spelas i Halmstad Arena. P g a Drotts match så har också avsparken på Örjan flyttas till 14.00.

 

Mjällby har absolut inte gjort bort sig hittills med poäng mot AIK och vinster mot GAIS, hemma med 3-0, och Örebro, borta med 2-0. Men i senaste matchen hemma på Strandvallen fick man stryk med 3-1 mot Gelfe, så det är säkert ett laddat Mjällby som kliver in på plan imorgon. Man har också intressanta spelare som Tobias Grahn, förvisso avstängd imorgon, och förre detta Halmstadsbon Marcus Ekenberg, bodde i Halmstad mellan han var sex och tolv. Ekenberg som leder skytteligan med fyra mål måste försvaret verkligen ha koll på imorgon.

 

HBK gjorde en bra insats senast och släppte inte till så mycket borta mot Malmö. Men då lät man Malmö helt klart ha bollinnehavet, medan man själva låg och försökte störa dem högt. Imorgon är det antagligen Klubben själva som ska hålla i taktpinnen och försöka styra spelet. Kommer man klara det eller kommer man att läsas sönder av Mjällby?

 

Som sagt så såg försvarsspelet bra ut mot Malmö. Man spelade smart och lät Malmö styra matchen, även om det var lite för stort bollinnehav för Malmöspelarna för att jag ska vara helt nöjd. Men var uppe och pressade motståndarna hela matchen och gav inte dem många lugna stunder. Det gjorde då att framförallt backlinjen i Malmö hade svårt att veta vad man skulle göra av bollen, och det innebar att det blev många gånger långbollar upp i plan från försvaret. Och eftersom Malmö började med två ganska små och kvicka anfallare så vann Johnny och Tommy de flesta luftdueller och det innebar att Malmö ofta tappade boll där. Och jag tyckte Johnny var tillbaka i gammalt gott slag från i höstas, förhoppningsvis fortsätter det också framåt. Det var nog också Tommy bästa match i år, men det gör fortfarande inte att jag vill se honom istället för Zvirre. Ytterbackarna gjorde också en stabil insats, men det känns som om de inte följer med lika mycket i anfallet som jag vill.  

 

På mittfältet så har man nog hittat paret i det defensiva. Anel och Gus kompletterar varandra ganska bra. Anel är liten, teknisk och är lagets speluppläggare, medan Gus är det lite större och tyngre slitvargen som vinner bollen. Sedan offensiven så ser jag ju inga byten, men samtidigt är jag inte riktigt nöjd med dem där uppe. Jag tror alla de fyra längst upp har en nivå till i sig. Framförallt Emil har ju inte alls kommit upp till det jag trodde han skulle under försäsongen. Men även Görlitz krånglar till det för sig, och jag vet inte riktigt varför. Antingen är det planerna som inte alls passar honom, eller så vill ha helt enkelt visa mer än vad han kan. Sedan behöver helt enkelt Emir och Sise hitta målet, och samma gäller ju Mackie. En forward kan man inte vara helt nöjd med så länge den inte gör mål.

 

Nu är det dags att återigen vissa vad skåpet ska stå, och verkligen ge järnet i 90 minuter. För Mjällby känns livsfarliga…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Kungen

Heja Mjällby!

2010-04-11 @ 18:12:31
URL: http://www.lifeandcrimes.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0